Şehidimize Rahmandan Rahmet Diliyoruz

Şehidimize Rahmandan Rahmet Diliyoruz

Ege Üniversitesi’nde PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen Fırat Çakıroğlu’nu, ölüm yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.

A+A-

Ege Üniversitesinde 20 Şubat 2015'te PKK’lı teröristler tarafından Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi Teşkilat Başkanı Fırat Yılmaz Çakıroğlu şehit olmuş ve 7 kişi yaralanmıştı. Gözaltına alınan Sosyoloji Bölümü 4. sınıf öğrencisi Nurullah Semo tutuklanmış, 7 zanlı da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Semo, 'kasten adam öldürmek' ve 'devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak' suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmıştı.

Şehit Çakıroğlu’nun, bacağından aldığı bıçak yarası ile atardamarı kesilmiş uzun süre cankurtaranda beklemiş, Ege Üniversitesi Hastanesi'ne götürülürken de yolda hayata gözlerini yummuştu.

Fırat Çakıroğlu Kimdir?

1 Ocak 1991 yılında Konya'nın Akşehir ilçesinde doğdu. Babası Fuat Mahir Çakıroğlu ile annesi Özlem Çakıroğlu'nun tek evladı. 1996 yılında öğretmen olan annesi Özlem Çakıroğlu'nun Diyarbakır'a tayini üzerine çocukluğunu ve ilkokul yıllarını Diyarbakır'da geçirdi. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. Sınıf Öğrencisiydi. Aynı fakültede formasyon dersleri alıyordu. Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu idi.

Ambulans Yerine Polis Aracı

Ege Üniversitesinde günlerdir süren PKK provakasyonu sonucu başlayan olaylar kanlı bitti. PKK'lılara ambulansla müdahale edilmesine rağmen, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi  Teşkilat Başkanı Fırat Çakıroğlu'nun hastaneye ambulans yerine polis aracıyla taşınması sonucu şehit olması üzerine, ülkücüler Ege Üniversitesi hastanesine akın etti. Ayrıca bir takım medyanın "karşıt görüşlü öğrencilerin kavgası" diye servis ettiği olaylarda nasıl bir kalleşlik yaşandığının göstergesiydi.

Süleyman Özmen Ağabey'e benzer bir şekilde Hakk'a yürüyen kardeşimizin, anısı tıpkı diğer şehitlerimizinki gibi sonsuza dek yaşatılacak ve acısı her daim yüreklerimizde olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.