Şehit Fırat Çakıroğlu Davası Yine Ertelendi

Şehit Fırat Çakıroğlu Davası Yine Ertelendi

Ege Üniversitesi Tarih bölümü öğrencisi Fırat Çakıroğlu'nun PKK'lı öğrenciler tarafından şehit edilmesiyle ilgili duruşma yine ertelendi.

A+A-

İzmir'de, Ege Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, tarih bölümü 4. sınıf öğrencisi ülkücü öğrenci Fırat Yılmaz Çakıroğlu, 20 Şubat 2015'te PKK'lı öğrenciler tarafından üniversitenin kampüsü içerisinde bıçaklanarak şehit edilmişti.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmanın görülmesine devam edildi.

Bugün yapılan duruşmaya şehit Çakıroğlu'nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu, MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural ile tarafların avukatı ve PKK'yla bağlantısı olduğu ortaya çıkan tutuklu sanık Nurullah S. katıldı.

18 TEMMUZ'A ERTELENDİ

Geçtiğimiz celsede duruşma savcısı verdiği mütalaasında, tutuklu sanık Nurullah S. hakkında 'Kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama' suçlarından müebbet ve 69 yıl, tutuksuz sanıklar İsmail B. ve Sezgin Y. hakkında 12'şer yıla kadar hapis cezası, diğer 29 sanık hakkında ise 'Birden fazla kişiyi yaralama' suçundan beraat kararı verilmesini talep etmişti.

Savcı ayrıca, PKK'nın sorumlusu olduğu iddiasıyla İstanbul'da tutuklu bulunan bu davada tutuksuz olan sanık Cihat B. hakkında 'cinayete iştirak ve örgüt üyeliği' suçundan, ayrıca sanıklar Nurullah S., Sezgin Y., Mevlüt D., Botan T., Cenk Barış K., Ceren D., Ersen Y., Hakan A., Selahattin S., Tarık P., Yunus T., Beyza C., Mahsum Ç., Abdullah Y. ve üniversitedeki bazı kişi ve kişiler hakkında, Ege Üniversitesi kampüs alanındaki PKK/KCK yapılanmasındaki rolleri ve eylemleri nedeniyle örgüt üyeliği ve örgüt propagandası suçlarından soruşturma yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığına ve üniversite yönetimine ihbar ve suç duyurusunda bulunulmasını talep etmişti.

Sanık avukatları ve sanıklar mütalaaya karşı savunmalarını yaptı. Savcının ek mütalaa verdiği duruşmada sanık avukatları ek süre talep etti. Kısa aranın ardından mahkeme heyeti, sanık avukatlarının ek mütalaaya süre taleplerini kabul ederek duruşmayı karar için 18 Temmuz tarihine erteledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.