Şehitler için mevlit ve lokma

Şehitler için mevlit ve lokma

Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılını çeşitli etkinliklerle kutlayan Sarayköy Belediyesi, gün boyu devam eden programlara şehitler için okutulan mevlit ve lokma hayırı ile devam etti.

A+A-

Belediye karşısında bulunan Atatürk Parkı’nda düzenlenen hayıra Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın yanı sıra İlçe Kaymakamı Fatih Akkaya, Ak Parti Sarayköy İlçe Başkanı Mevlüt Arık ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cuma namazından önce başlayan lokma hayırı akşam saatlerine kadar devam etti.

 

Lokma hayırına katılan vatandaşlarla tek tek ilgilenen Başkan Özbaş “Çanakkale Zaferi’nin nasıl zorluklar ve yokluklar içinde kazanıldığını tiyatro gösterileriyle ve konferanslarla anlatmaya çalıştık. Şimdi de tüm şehitlerimiz ve hayatını kaybetmiş gazilerimiz için mevlit okutup lokma hayırı yapıyoruz. Sarayköy olarak Çanakkale Zaferinde 179 tane şehit vermişiz. Kıbrıs’ta ve Güneydoğu’da da şehitlerimiz var. Bugün onların aileleri, torunları ile birlikte burada onları yâd ediyoruz. Bugün onların sayesinde bir vatanımız var. Bugün onların sayesinde bayrağımız dalgalanıyor. İnşallah bizde ömrümüz boyunca onları rahmetle anacağız ve gelecek nesillerimize aktarmanın gayreti içinde olacağız.” Dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.