Sema Abdurrrahman Karamanlıoğlu Lisesinden Muhteşem Program

Sema Abdurrrahman Karamanlıoğlu Lisesinden Muhteşem Program

Sema Abdurrrahman Karamanlıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 25/03/2022 tarihinde kendi okulları bünyesinde bir Şiir ve Müzik Dinletisi düzenledi.

A+A-

Programda birçok öğrenci Cahit Sıtkı Tarancı, Sezai Karakoç, Ümit Yaşar Oğuzcan,  Yahya Kemal Beyatlı, Arif Nihat Asya, Orhan Veli Kanık gibi ünlü şairlerin şiirlerini seslendirdi. Ayrıca ses yeteneği olan öğrenciler de bağlama, gitar ve flüt alanında başarılı olan arkadaşlarının eşlikleriyle türkü ve şarkılar seslendirdi. Bunların yanı sıra programda müthiş bir yöresel  halk oyunu gösterisi sergilendi. Programın sunuculuğunu aynı zamanda programın rehberliğini yapan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Burcu Öztürk yaptı. Yiyecek ve İçecek öğretmeni Rabia Doğan ve İngilizce öğretmeni Eflatun Tolga Bazman da okudukları duygu yüklü şiirlerle programa renk kattılar. Beşeri aşktan ilahi aşka, ölümden yalnızlığa, anne hasretinden baba özlemine, bayrak sevgisinden memleket sevdasına kadar birçok temanın programda yer aldığı görüldü. Programın sonunda 11/A sınıfından Arya Büyükturan’ın seslendirmesi ve 11/F sınıfından Furkan Aydoğan’ın gitar eşliğiyle bütün okul hep birlikte “Memleketim” şarkısını söyledi.

864a9da4-5cb7-48e5-8071-6808d8a89253.jpg

Şarkıları seslendiren Arya Büyükturan, gitarda Furkan Aydoğan, sazda Hüseyin Aydoğdu, flütte Hira Dağdaş, türküleri okuyan  Abdullah Sarıkaya ve Tuanay Şimşek, şiirleri seslendiren Ali Yıldız, Özge Özcan, Cemile İpek, İdris Sefa Girenizli, İsmet Eftal Yıldırım, Mehmet Çetin, efelerimiz Veli Erdem Semirgin ve Ahmet Kağan Semirgin kardeşler, arkada bu programın hazırlanmasında büyük emek veren sevgili öğrencilerim Hatice Yaren Kabatlı ve Sinan Ahadi, seçtikleri şiirleri okuyan öğretmenlerimiz Rabia Doğan ve Eflatun Tolga Bazman ve sunucu  Burcu Öztürk.

FOTO GALERİ

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.