Şenlik Öncesi Ziyaret

Şenlik Öncesi Ziyaret

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Denizli 7. Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı için şehre gelen aşıklar,  Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret ettiler.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu sene 7.si düzenlenen Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı'na katılan aşıkları makamında ağırladı. Türkiye'nin farklı şehirlerinden ve Doğu Türkistan, Kazakistan, Moğolistan ve Gürcistan'dan olmak üzere farklı yerlerden Denizli’ye gelen aşıkların ziyaretine, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı da katılımda bulundu.

 

Denizlili Ozan Nihat, her sene yapılan Uluslararası Ege Aşıklar Bayramı ile Denizli ilinde bu geleneği yerleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a teşekkürlerini sundu. Ozan Nihat, bu etkinliğin Türkiye’de ve Denizli’de gelenek haline geldiğini belirtti ve tüm aşıkların adına Başkan Zolan’a yürekten, gönülden, kalpten duygular ile teşekkür ettiğini ifade etti. Aşıkların kendilerini dörtlükler ile tanıtmaları ise ziyarete ayrı bir renk kattı.

 

Gelecek nesillere aktarmak gerekiyor

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise aşıklık geleneğinin kültürümüzde mühim bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, aşıkların bizim özümüz, sözümüz ve dilimiz olduklarını, bunu yaşatıp, çoğaltarak gelecek nesillere aktarmak gerektiğini, kendi değerlerimizi zayi eden değil, değerlerimizin üzerine değerler koyan nesil olmamız gerektiğini dile getirdi. Aşıklar ile güzel bir başlangıç yaptıklarını ve güzel şekilde devam ettiklerini dile getiren Zolan, Tüm vatandaşlarımızı bu kültür şenliğine bekliyoruz, sözleri ile konuşmasını tamamladı.

 

Aşıklar Şenliği Programı

 

Aşıklar, 11 Nisan 2018 Çarşamba günü akşamı saat 20.30’da Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde yapılacak. İlk etkinlikte Denizlililerle buluşacak. Aşıklar, 12 Nisan akşamı saat 20.30’da ise Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda yapılacak final gecesinde çalıp söyleyecekler.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.