Sera Gazı Azaltımı Hakkında Çalıştay Yapıldı.

Sera Gazı Azaltımı Hakkında Çalıştay Yapıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan "İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver" projesi çerçevesinde Çalıştay düzenlendi.

A+A-

Gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir dünya bırakabilmek amacı ile İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver projesi başlatmış olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu çerçevede Denizli Sera Gazı Azaltımı Eylem Planı ve Risk Analizi Çalıştayı yapıldı. Denizli İklim Değişikliği Eylem Planı için eylem planı ve risk analizi çalışmasına yönelik Dedeman Park Otel'de yapılan çalıştayda Değirmenci, yaptığı konuşmada, bu projeyle iki ana amaçlarının olduğunu, iklim hareketi için Denizli’de uyumu ve nihayetinde de sera gazının azaltımını hedeflediklerini, bu süre içinde çalışma grupları ile yönlendirme kurulu ile birçok faaliyetler yapacaklarını belirtti. Bu konuda Denizli'de farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirtti. REC Türkiye Direktörü Rıfat Ünal Sayman ve uzman Dursun Baş ise Denizli Sera Gazı Azaltımı Eylem Planı ve Risk Analizi ile alakalı bilgilendirme yaptı.

Öğrenci ve öğretmenlere farkındalık eğitimi

İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver projesi çerçevesinde ayrıca İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi’nde öğrencilere güncel çevre sorunları ve iklim değişikliği ile alakalı farkındalıkları ve kapasitelerinin artırılması amacı ile eğitim yapıldı. REC Türkiye Direktörü Rıfat Ünal Sayman, uzmanlar Onur Akpulat ve Dursun Baş’ın katılmış olduğu eğitimlerin 2. ayağı da Denizli Büyükşehir Belediyesi Atalar Sosyal Etkinlik Merkezi’nde yapıldı. Buradaki eğitimde de öğretmenlere yönelik çevre sorunları ve iklim değişikliği konularını derslerde nasıl işlemeleri hakkında çeşitli yöntemler anlatıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.