Serinhisar MYO’da İlk Öğrenci Heyecanı

Serinhisar MYO’da İlk Öğrenci Heyecanı

Rektör Bağ, Meslek Yüksekokulu incelemelerine 4 ilçede devam etti.

A+A-

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, yeni eğitim öğretim yılı öncesi ilçelerde bulunan meslek yüksekokullarının (MYO) mevcut fiziki durumlarını ve yapılan çalışmaları yakından görmek için başlattığı inceleme ziyaretlerine Serinhisar, Acıpayam, Tavas ve Kale ilçelerinde bulunan meslek yüksekokulları ile devam etti.

Serinhisar MYO İlk Öğrencilerini Kabul Etmek İçin Hazır

İlk olarak Serinhisar ilçesine ziyarette bulunan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çiftçi Serinhisar Kaymakamı Oğuz Şenlik’i makamında ziyaret etti. Bir süre sohbet eden Rektör Bağ ve Kaymakam Şenlik daha sonra Serinhisar Belediyesi’nde Belediye Başkanı Hüseyin Gemi ve mülki yetkililer ile eğitim öğretim yılı öncesi Serinhisar Meslek Yüksekokulu’na gelecek öğrencilerin ulaşım, barınma ve güvenlik konularında alınan önemler ve yapılacak çalışmaları konuşmak üzere bir araya geldi.

Görüşmenin sonunda öğrenciler için yurt olarak tahsis edilen binayı gezen heyet yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Serinhisar MYO ile devam eden incelemelere,  Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Serinhisar Kaymakamı Oğuz Şenlik, Rektör Yardımcısı Osman Çiftçi, Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, Serinhisar MYO Müdürü Doç. Dr. Kemal Göz, öğretim elemanları ve idari yöneticiler katıldı. Derslikler, idari ofisler, öğretim üyesi odaları ve kantin olarak tahsis edilen alanı gezen heyet daha sonra Serinhisar MYO öğretim elemanları ile bir süre sohbet etti.

Pamukkale Üniversitesi Serinhisar Cevriye Esen Meslek Yüksekokulu Acil Durum ve Afet Yönetimi Programı ile bu yıl ilk kez öğrenci kabul edecek ve otuz öğrenci eğitim alacak.

Rektör Bağ’dan Acıpayam MYO’ya Ziyaret

Serinhisar’da yaptığı incelemelerin sonrasında Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çiftçi Acıpayam ilçesine geçerek burada Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer ve Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan’ı ziyaret etti. İdari yetkililerin de hazır bulunduğu ziyarette Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, eğitim öğretim yılı öncesinde Acıpayam MYO’da eğitim görecek öğrencilerin en iyi olanaklarla barınmaları ve güvenli bir ortamda yaşamaları için yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Ziyaretin ardından Acıpayam MYO’ya geçen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çiftçi burada Acıpayam MYO Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Turgut ve öğretim elemanları ile bir süre sohbet etti.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ İncelemelerine Tavas İlçesi ile Devam Etti

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere Pamukkale Üniversitesi Yönetimi’nin ilçelerde gerçekleştirdiği incelemelerin bir sonraki durağı Tavas ilçesi oldu. Ziyarette Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Duru, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan ve Prof. Dr. Osman Çiftçi, Tavas Kaymakamı Recep Öztürk, Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, Tavas İlçe Emniyet Müdürü Tolga Adagülü ve mülki yetkililerle bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Görüşmelerde Tavas’da eğitim görecek öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim alabilmeleri için yapılabilecek iş birliği konuları konuşuldu.

Görüşmelerin sonunda Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ esnaf ziyareti de gerçekleştirerek işletme sahiplerine hayırlı işler temennisinde bulundu.

Tavas ilçesinde mülki yetkililerle yapılan görüşmeler sonrası Tavas MYO’ya giden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve Üniversite Yönetimini burada Tavas MYO Müdürü Prof. Dr. Ahmet Koluman, öğretim elemanları ve idari yetkililer karşıladı. Burada yapılan yenileme çalışmalarını yakından inceleyen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, daha sonra öğretim elemanları ile bir süre sohbet etti.

İlçe Ziyaretlerinin Son Durağı Kale İlçesi Oldu

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere PAÜ Yönetimi, Kale ilçesinde yaptığı temaslar kapsamında ilk olarak göreve kısa süre önce atanan Kale Kaymakamı Samet Serin’e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette Rektör Prof. Dr. Bağ, Kaymakam Serin’e Pamukkale Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen bilimsel çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Programın devamında Kale Belediyesi’nde bulunan Rektör Prof. Hüseyin Bağ ve Üniversite Yönetimi burada Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağın, belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen görüşmede, Kale’de öğretim görecek öğrencilerin ulaşım ve barınma olanaklarını iyileştirme konuları ele alındı.

Program kapsamında son olarak, Kale MYO’ya giden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve beraberindeki Üniversite Yönetimi burada Kale MYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Beyazıt, müdür yardımcıları ve öğretim elemanları ile bir araya geldi.

Yaptığı temaslar ve inceleme ziyaretlerini değerlendiren Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ konu ile ilgili olarak şunları kaydetti. “Pamukkale Üniversitesi Yönetimi olarak, Kınıklı Merkez Yerleşkemiz dışında bulunan meslek yüksekokullarımız ile de yakından ilgileniyor, ilçelerimizde bulunan okullarımızda eğitim alacak öğrencilerimizin nitelikli eğitimin almalarının yanında yeterli fiziki imkânlarda eğitim görmeleri adına gereklilikler kapsamında fiziki olanaklarını iyileştirme çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlçelere yapmış olduğumuz ziyaretler ile bir yandan mülki idareciler ile bir araya gelerek öğrencilerimizin gerek konaklama gerek ulaşım gerekse de güvenlikleri konusunda daha iyi neler yapabileceğini görüşürken bir yanda da okullarımızda yaptığımız iyileştirme çalışmalarını yakından inceleme fırsatı bulmuş oluyoruz. Pamukkale Üniversitesi, hem artan öğrenci sayısı hem de yeni eğitim öğretime başlayan okul ve programları ile her geçen yıl biraz daha büyüyen bir ailedir. Bu yıl da bilindiği üzere Serinhisar Cevriye Esen Meslek Yüksekokulumuz’un Acil Durum ve Afet Yönetimi Programı ve Tavas Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz’un ise Eczane Hizmetleri Programı ilk öğrencilerini kabul edecek. Yeni eğitim öğretim yılının tüm akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz için hayırlı olmasını temenni eder, kendilerine başarılar dilerim.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.