Serinhisar’da Biçerdöver Operatörü Kursu Açılacak

Serinhisar’da Biçerdöver Operatörü Kursu Açılacak

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde Serinhisar Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından "Biçerdöver Operatörü Yetiştirme Kursu" açılacak.

A+A-

Kursta,  biçerdöver kullanıcılarının en çok dikkat etmesi gereken hususların başında gelen hasat sırasında kayıp olan ürünün önlenmesinin öğretilmesi amaçlanıyor.Kursun sonunda biçerdöverle tarımsal ürün hasadı yapanların, daha bilgili, eğitimli ve belgeli birer operatör olacaklarını belirten Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Selçuk; "Yetişmiş biçerdöver operatörlerinin dane kaybını asgari düzeye indireceğini ve ülke ekonomisine katkı sağlayacaklarını ifade etti.

 

Selçuk, "Kursun sonunda yapılacak olan sınavlarda başarılı olan kursiyerlere operatörlük sertifikası vereceğiz. Kullanıcılar bu sertifika ile trafik bürolarına başvurduğu takdirde 'G' sınıfı ehliyet alabileceklerdir." dedi.

 

Açılacak olan kursa katılmak isteyenlerin 08 Haziran 2015 tarihine kadar Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’ne başvuru yapmaları gerekmektedir. 15 gün sürecek olan kurs 08 Haziran 2015 tarihinde başlayacak.

 

Serinhisar Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından, biçerdöver kursunun yanı sıra, "İş Makineleri Operatörlüğü (Kazıma ve Yükleme (Kanal Kazıyıcı (Beko Loder)) İş Makinesi), İş Makineleri Operatörlüğü (Greyder), İş Makineleri Operatörlüğü (Kaldırma ve Yükleme (Forklift) İş Makinesi), İş Makineleri Operatörlüğü (İş Kamyonu) ile İş Makineleri Operatörlüğü (Kazıma ve Yükleme (Ekskavatör) İş Makinesi) " kurslarının kayıtları da devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.