Serinhisar'da Öğrenme Şenlikleri Açılışı Yapıldı

Serinhisar'da Öğrenme Şenlikleri Açılışı Yapıldı

Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında açılan kursların yıl sonu karma sergisi ve öğrenme şenliklerinin açılışı gerçekleştirildi.

A+A-

Açılışa, Serinhisar Kaymakamı Hakan Alkan, Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Selçin, Garnizon Komutanı Bülent Aşır, Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, Serinhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Kabukçu, Serinhisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ahmet Dönmez ile Mehmet İşleyen, Pamukkale Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Halil Elmas, Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Selçuk, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum ve Daire Amirleri, Okul Müdürleri, kursiyerler, usta öğreticiler ve vatandaşlar katıldı.

 

Programda, Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaokullar ve ilkokullar kategorisinde düzenlenen satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi. Serinhisar Anaokulu öğrencilerinin gösterileri ile Serinhisar Anadolu Lisesi öğrencilerinin folklor gösterileri büyük beğeni topladı.

 

Öğrenme şenlikleri kapsamında Hasan Hamza Aydın tarafından kemik tarak ve bıçak yapımı ile Esnaf Odası Başkanı Rıza Sevinç tarafından leblebinin yapılışı gösterildi. Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü usta öğreticileri tarafından ebru yapımı, keçe nakışı yapımı, punch nakışı, makine nakışı, Antep ve Maraş işi, mandrel ile cam boncuk yapımı, sabun yapımı, elbise dikimi gibi çok farklı alanlarda uygulamalı örnekler sunuldu. 

 

Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Selçuk, ilçenin hayat boyu öğrenmeye katılım oranının %17’ ye ulaştığını belirterek sergi açılışı, satranç turnuvası ve öğrenme şenliklerinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Selçin, öğrenme şenliklerinin Denizli’de ilk defa Serinhisar’da düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; "Bugün burada öğrenme şenlikleri kapsamında yapılacak olan çok güzel etkinlikleri hep beraber izleme ve öğrenme şansına sahip olacağız. Ayrıca yıl boyunca çaba sarf edilen birbirinden güzel el emeği göz nuru eserleri göreceğiz. Halk Eğitimi Merkezimiz bünyesinde çalışan idareci, öğretmen ve usta öğreticilerimizin hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor, başarılar diliyorum." dedi.

Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş; "Serinhisarımız çok şanslı bir ilçe, çünkü burada ilçenin ihtiyaçlarını araştırıp gerekli kursları açan bir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz var. Serinhisar adına kendilerine şükranlarımı sunuyor başarılarının devamını diliyorum." dedi.

 

Halk Eğitiminin, eğitim sisteminde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Serinhisar Kaymakamı Hakan Alkan; "Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz birbirinden değerli kursların açılmasına imza atıyor. Örneğin Amatör Denizci Belgesi Sınavı ve Kısa Mesafe Telsiz operatörlüğü kursları. Halk Eğitimi Merkezimiz bu kursları ülkemizde açabilen 3 Halk Eğitim Merkezinden birisi. Yine Ege Bölgesin de biçördöver kursu açan tek Halk Eğitimi Merkezi. Bir çok farklı alanda iş makineleri operatörlüğü kursları da devam etmekte. Bakanlığımızın üzerinde önemle durduğu Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi kurslarımızda son derece başarılı bir şekilde devam etmektedir. Bütün bu kursların açılmasında emeği geçen yönetici, öğretmen ve usta öğreticilerimize çok teşekkür ediyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.