Serinhisarlı Kadınlar Cam Boncuk Yapmayı Öğrenecek

Serinhisarlı Kadınlar Cam Boncuk Yapmayı Öğrenecek

Denizli'nin Serinhisar İlçesi'nde İşkur ile Halk Eğitim Merkezi'nin işbirliğiyle İşgücü Yetiştirme Kursları kapsamında mandrel ile cam boncuk yapımı kursu açıldı.

A+A-

Kursa katılan 20 Serinhisarlı kadın, 352 saat sürecek kursta mandrel üzerine sarılan camı aleve tutarak şekil vermeyi ve boncuk yapmayı öğrenecek.

 

Kursun geçen hafta başladığını söyleyen Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Selçuk, "Denizli İşkur İl Müdürlüğü ile birlikte açtığımız 352 saatlik mandrel ile cam boncuk yapımı kursuna 20 kadın kursiyerimiz devam ediyor. Kurstan çok kursiyerlerimizin yapmış olduğu ilginç cam boncuk eserler büyük ilgi görüyor. Kursa katılan kadınlarımıza İşkur tarafından günlük 20 lira ücret ödeniyor ve sigortaları yapılıyor. Programla ev kadınlarının becerilerini geliştirirek ekonomiye katkıda bulunması hedefleniyor" dedi.

 

Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde açılan ve yoğun ilgi gören cam boncuk yapımı kursunu Serinhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Kabukcu ziyaret etti. Kabukcu, kurs sayesinde kadınların hem zevkli bir hobi olan cam boncuk yapımını öğreneceklerini hem de yaptıkları cam boncukları satarak aile ekonomilerine katkı sağlayacaklarını söyledi.

 

Kursta kadınlara alev altında ısıtılarak sıvılaştırılmış çubuk şeklindeki camların bal kıvamındayken mandrel üzerine sarılarak şekil verilerek boncuk yapımı öğretileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.