Sertifikalarını Başkan Gürlesin'den Aldılar

Sertifikalarını Başkan Gürlesin'den Aldılar

Pamukkale Belediyesi tarafından Pamukkale Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile yapılan ücretsiz İşaret Dili Kursu sona erdi.

A+A-

Temmuz ayı içinde açılmış olan ve 20 kişilik sınıf oluşturulan işaret dili kursu haftada 3 gün olmak üzre toplamda 120 saatlik eğitim ile yapıldı. Pamukkale Belediyesi’nin Atatürk Caddesi’ndeki ek hizmet binasında yapılmış olan kursta katılımcılar işaret dili eğitimi aldılar.

 

Kursun sonunda yapılan sertifika törenine katılan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin hak kazanan kursiyerlere sertifikalarını takdim etti.

 

“BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Eğitime katılmış olan kursiyerler, artık işitme engelli vatandaşlar ile kolay bir şekilde ve sağlıklı bir biçimde iletişim kuracaklarını ifade ederek, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ettiler. Pamukkale Belediyesi meclis üyesi ve Denizli İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu, açılmış olan kursun çok önemli olduğunu dile getirerek, kurslara pek çok farklı meslekten kursiyerlerin katıldığını, Avrupa‘nın işaret dili noktasında kendilerinden bizden daha iyi olduğunu fakat  Pamukkale Belediyesi, bu konuda farkındalık oluşturduğunu belirtti.

 

“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

 

Başkan Hüseyin Gürlesin, kendilerinin engelliler noktasında önemli çalışmalar yaptıklarını, İşitme, bedensel ve görme engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak amacı için çalışmalar yaptıklarını, daha önce engelli basketbol takımını kurduklarını, engelliler günlerinde engelli vatandaşların yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmeye çalıştıklarını, bunun yanında Pamukkale Belediyesi olarak vatandaşlara işaret dili eğitimi de verdiklerini, kursun mesai saatleri dışında olmasının katılımcıların eğitimlerini daha sağlıklı bir biçimde almasını da sağladığını, kendilerinin Pamukkale Belediyesi olarak engelli vatandaşların engellerini kaldırmak amacı ile var güçleri ile çalışmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.