Servergazi Anadolu Lisesi 2. eTwinning Projesini de Tamamladı

Servergazi Anadolu Lisesi 2. eTwinning Projesini de Tamamladı

Bu yıl açılan Servergazi Anadolu Lisesi,  ikinci eTwinning projesini de başarılı bir şekilde tamamladı.

A+A-

Öğrencilerin fizik dersi müfredatındaki sürdürülebilir enerji konusunu daha iyi kavramaları ve uzaktan eğitim sürecini daha  verimli geçirmeleri için konuyu eTwinning projesine taşıdı, farklı etkinliklerle öğrencilerin öğrenirken becerilerinin gelişmesine katkı sağladı.

Denizli Servergazi Anadolu Lisesi Fizik öğretmeni A.Buket SERDAROĞLU’nun kurucu olduğu , 8 Türkiye, 1 Fransa,1 Ürdün, 2  Sırbistan ortak okullarının katılımından oluşan 67 öğrenci ile SUSTAINABLE ENERGY SUSTAINABLE FUTURE  adlı eTwinning projesi kapsamında  fizik dersi müfredatında yer alan ‘’sürdürülebilir enerji’’ konusunda eşgüdümlü ve eş zamanlı çevrimiçi seminer,  beyin fırtınası, karışık ülke takımları ile ülkemizdeki ve dünyadaki kaynakların yerlerinin  araştırılarak Thinglink web2.0 aracı ile dünya üzerindeki yerlerinin işaretlenmesi, sürdürülebilir enerji kaynaklarını nasıl tasarlayabilecekleri konusunda fikirlerini ve yorumlarını yazma ve sonunda rüzgar türbini, güneş  enerjisiyle çalışan ev, araba  tasarlama, minecraft oyunu ile sürdürülebilir şehir tasarlama etkinlikleri ile sürdürülebilir dünya ve sürdürülebilir yaşam konusunda bilgilerini artırarak küresel ısınmayı azaltmak için çaba gösterdi.  

Öğrenciler çevresel bir sorunu okul ortamına taşıyarak çözüme ulaşmak üzere çalışmalarını sürdürdüler. Yaparak yaşayarak öğrendikleri proje ile öğrencilerin fizik dersine ilgileri arttı.  Bilsem, Anadolu ; Mesleki ve Teknik Anadolu Liseli öğrencilerden  oluşan proje ile dezavantajlı durumdaki öğrenciler kendini geliştirdiler. Öğrenci ve velilere uygulanan proje değerlendirme anketleri ile enerjiyi verimli kullanma ve çevre bilinci oluşturmalarında projenin büyük katkı sağladığı görüldü. Üç aylık çalışma dönemi içeren proje başarılı bir şekilde sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.