Acıpayam'da Temizlik ve Bakım İşleri Sürüyor

Acıpayam Belediyesi Temizlik İşleri Ekipleri ilçe merkezi ve tüm sokaklarında bayram temizliğine başlayarak Acıpayam'ı bayrama hazır hale getiriyor. 

Zabıta ekipleri ise kurban pazarı ve kesimhanelerin yanı sıra kurulan pazarlarda denetimleri gerçekleştirerek ürünlerin fahiş fiyattan satılabilmesinin önüne geçebilmek ve vatandaşların mağduriyetini önlemek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. 

TEMİZLİK-BAKIM 

Acıpayam  Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramını rahat ve huzurlu bir şekilde geçirmeleri adına çalışmalarını hızlandırdı. Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler ilçe geneli ve mahallelerde başlattığı çalışmalar hummalı bir şekilde devam ederken, ilçe genelinde temizlik ve bakım işleri sürüyor.  

Ekipler, ilçenin birçok noktasında ot biçme ve dal budama çalışmalarını titizlikte sürdürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler ise sokaklarda temizlik çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 

EKİPLER GÖREV BAŞINDA 

Acıpayam Belediyesinin bayram boyunca görev başında olacağını ifade eden Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan,“İlçemizde sorunsuz bir Kurban Bayramı geçirilmesi adına sürdürdüğümüz çalışmalara bayramda da ara vermeden devam edilecek. Hemşerilerimizin rahat ve huzur içerisinde bayram geçirmelerini sağlamak amacıyla bayram süresince nöbetçi ekipler görev yapacak. Gerekli tüm önlemleri aldık. Belediye çalışanlarımız her an görev başında olacaklar.” dedi. 

ÇEVRE UYARISI 

Bayram süresi boyunca uygulanması gereken usul ve esaslar Acıpayam Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu şekilde açıklandı, “Belediyemiz tarafından toplu kurban kesimi yapılan ilçe merkezimiz ve 56 mahallemizde yakın alanlarda atık gömü çukurları oluşturuluyor. 

Bu gömü çukurları muhtarlar ve toplu kesim yeri sahiplerinin koordinasyonunda belirlendi. Ayrıca bu atık gömü çukurlarını evlerinin bahçelerinde bireysel kesim yapan vatandaşlarımızda kullanabilecektir.  

Kurban Bayramı sürecinde tüm ekiplerimiz görevleri başında olacaktır. Çevreyi kirletecek hiçbir olumsuzluğa izin verilmeyecek, Çevre Kanunu usulleri çerçevesinde ekiplerimiz tarafından yoğun denetimler yapılacaktır. Vatandaşlarımız başta olmak üzere toplu kurban kesimi yapılan yerlerde kurallara harfiyen uyulması önem arz etmektedir.  Ekiplerimiz vatandaşlara yaşayacakları olumsuzluklar karşısında bayramın her günü yardımcı olacaktır. Vatandaşların bayram süresince 0541 100 00 35 numaralı WhatsApp hattından irtibata geçilmesi yeterli olacaktır. Şimdiden Mutlu, Huzurlu ve Sağlıklı bir bayram dileriz” denildi. 

ACIPAYAM BELEDİYESİ CANLI HAYVAN PAZARINDA KURBAN BEREKETİ 

Acıpayam Belediyesi Canlı Hayvan Pazarımız Kurban Bayramı süresince açık olacak. 

Acıpayam Belediyesinin Kurbanlık hayvan satıcılarının ve kurban almaya gelen vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde hazırlanan hayvan pazarında gerekli önlemler alınırken; Kurban Bayramı öncesinde tüm vatandaşlara rahat bir alışveriş yapma imkânı sunmaya çalışılıyor. 

Kurban Bayramı ilk 3 günü vatandaşlar , Acıpayam Belediyesi Mezbahanesinden Veteriner Hekimi  Uğur Toscalı’dan randevu alarak kurbanlıklarını kestirebilirler.(0533 259 83 38) 

Tüm yetiştiricilerimize hayırlı kazançlar, vatandaşlarımıza iyi alışverişler diliyoruz. 

İlçe Haberleri Haberleri

ATO ÖZEL İNSANLARA DOKUNUYOR
Tavas'ta Milli Mücadele Heykeli Kundaklandı
İŞTE DOĞAN’IN KURMAYLARI
Eski Başkan Vatandaşa Hesap Verdi
Beyağaç’ta Başkan Pütün’le İlk Toplantı