
T.C. DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA
Denizli Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde sunulan tuvalet hizmetiyle ilgili yaşadığım olumsuzlukları ve bu konuda duyduğum rahatsızlığı bilgilerinize sunmak istiyorum.
Sayın Başkan,
Belediyelerin temel görevi, vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştıracak kamu hizmetlerini erişilebilir, kaliteli ve insan onuruna uygun şekilde sunmaktır. Şehirlerarası otobüs terminalleri de gün içerisinde binlerce vatandaşın kullandığı kamusal alanlar olup, burada sunulan tuvalet hizmeti lüks değil, en temel insani ihtiyaçlardan biridir.
Ancak Denizli Otogarı'nda tuvalet kullanım ücretinin kısa süre içerisinde 10 TL'den 20 TL'ye çıkarılmış olması, özellikle yolculuk yapan vatandaşlar açısından önemli bir ekonomik yük oluşturmaktadır. Üstelik bu ücret artışına rağmen sunulan hizmetin niteliği beklentilerin oldukça altındadır.
Tarafımdan gözlemlenen başlıca sorunlar şunlardır:
-
Tuvalet kabinlerinde tuvalet kâğıdı bulunmamakta, giriş kısmına yalnızca ortak kullanım için bir rulo bırakılmaktadır.
-
El kurutma sistemi bozuk ve kâğıt havlu bulunmamaktadır.
-
Erkekler tuvaletindeki pisuvarların sensörleri çalışmadığı için yeterli su akışı sağlanmamakta, bu durum hem hijyen hem de kullanım açısından ciddi sorun oluşturmaktadır.
-
Ücret alınmasına rağmen temizlik ve bakım hizmetleri beklenen standartların gerisinde kalmaktadır.
Vatandaşın hem yüksek ücret ödemesi hem de hijyen açısından yetersiz koşullarda hizmet almak zorunda bırakılması, kamu hizmetinin niteliğiyle bağdaşmamaktadır.
Karşılaştırma açısından belirtmek isterim ki, Konya Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde tuvalet hizmeti vatandaşlara ücretsiz olarak sunulmaktadır. Bu uygulama, belediyelerin vatandaş odaklı hizmet anlayışına örnek teşkil etmektedir. Yolculuk sırasında ortaya çıkan tuvalet ihtiyacı ertelenebilir veya tercihe bağlı bir hizmet değildir. Bu nedenle belediyelerin bu hizmeti mümkün olduğunca erişilebilir ve kaliteli şekilde sunması beklenmektedir.
Bu çerçevede;
-
Denizli Otogarı'nda tuvalet kullanım ücretinin yeniden değerlendirilmesini,
-
Ücret alınmaya devam edilecekse sunulan hizmetin hijyen ve kalite standartlarının yükseltilmesini,
-
Tuvalet kâğıdı, el kurutma sistemi veya kâğıt havlu gibi temel hijyen malzemelerinin sürekli bulundurulmasını,
-
Arızalı sensör ve sıhhi tesisat ekipmanlarının ivedilikle onarılmasını,
-
Temizlik ve bakım denetimlerinin düzenli olarak artırılmasını,
saygılarımla arz ve talep ederim.
Vatandaş memnuniyetinin temel ölçütlerinden biri, en basit görünen kamu hizmetlerinin dahi kaliteli, erişilebilir ve insan onuruna yakışır şekilde sunulmasıdır. Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu konuda gerekli incelemeyi yaparak vatandaşların beklentilerini karşılayacak iyileştirmeleri gerçekleştireceğine inanmak istiyorum.
İkbal VURUCU
Pamukkale Üniversitesi
Acıpayam Meslek Yüksekokulu

HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.