Çil ''TMO En Az 150 TL Olarak Açıklamalı''

Üzüm üreticileri, yüzde 70'e varan girdi maliyet artışları ve fiyat belirsizliği gölgesinde hasada hazırlanıyor.

Denizli Çal Ziraat Odası Başkanı Haşim Ahmet Çil basına yaptğı açıklamada 

Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) çağrımız, yedi numara tavan kuru üzüm fiyatının ürün pazara inmeden, ağustos ayının ilk haftasında en az 150 lira olarak açıklanmasıdır.

Bölgemizde belli bir alanda yetiştirilen kurutmalık üzüm, Şaraplık üzüm fiyat belirlenmesinde kriter olarak değerlendirildiği için en az 150 TL olarak belirlenmesini talep ediyoruz.

İşçilikten gübreye, mazottan ilaca kadar tüm kalemlerde önlenemez bir artış yaşandığını görmekteyiz. Ürettiği ürünün fiyatını belirleyemeyen çiftçimizin beli bükülmektedir.

 Çiftçinin seneye de bu bağlara şevkle, arzuyla girebilmesi için yedi numara tavan kuru üzüm fiyatı en az 150 lira olmalıdır.

Ege Bölgesi Haberleri

AKP'li başkan görevinden istifa etti
Bir buçuk yıl geçti tek bir cevap yok
Denizlili İş İnsanı Hayatını Kaybetti
Turancılar ''Çerçeve Yasa'yı'' Protesto Etti
''En Fazla iki Dönem Görev Yapacağız''