Seyahat Yasağı Nedir? Kimler Seyahat Edebilir?

Seyahat Yasağı Nedir? Kimler Seyahat Edebilir?

Korona virüs önlemleri çerçevesinde dün açıklanan şehirler arası yolculuk kısıtlamasının ayrıntıları belli oldu.

A+A-

İçişleri Bakanlığının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında yayımladığı genelgeye göre, şehirler arası otobüs seferleri saat 17.00 itibarıyla valiliklerin izniyle yapılabilecek. Bu yasağın detayları ortaya çıktı.

Kimler Seyahat Edebilir?

Yeni yasak ile bütün vatandaşların bulundukları illerde kalmaları esas olacak. Ama tedavi ihtiyaçları nedeni ile doktor kararı ile sevk edilen, 1. derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlarla bilhassa son 15 gün içinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri olmayan vatandaşların şehirler arası yolculuk yapması valilik izni ile gerçekleştirilebilecek.

Seyahat Belgesi Alınacak

İller arasında seyahat etmesi zorunlu olan vatandaşlar, valilerin/kaymakamların koordinesinde oluşturulacak Seyahat İzin Kurulu'na başvurarak seyahat belgesi düzenlenmesi talebinde bulunacak. Talebi uygun görülenlere kurul tarafından seyahat güzergahı ve süresini içerecek şekilde "şehirlerarası otobüs seyahat izin belgesi" düzenlenecek.

Giriş ve Çıkışta Kontrol

Seyahat etmesine izin verilen otobüslerdeki yolcuların ve personelin sağlık kontrollerinin yapılması amacıyla otogar çıkışlarında sağlık kontrol noktaları oluşturulacak, yolcuların sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra otobüs seyahatine başlayabilecek. Valiliklerce, illerine gelecekleri bildirilen yolcuların il girişlerinde de kontrolleri gerçekleştirilecek. Karantinaya alınmasını gerektirecek bir durumun tespit edilmesi halinde ilgili kişiler 14 gün süreyle karantinaya alınacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.