SGK Bu İlaçlar için Geri Ödeme Yapmayacak

SGK Bu İlaçlar için Geri Ödeme Yapmayacak

Resmi Gazete’de yayımlanan “Sağlık Uygulama Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” ile 52 ilaç Sosyal Güvenlik Kurumu geri ödeme listesinden çıkartıldı.

A+A-

Resmi Gazete'nin 8 Eylül 2021 tarihli mükerrer sayısında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı tarafından "Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" ve "Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu Kararı" yayımlandı.

Yayımlanan kararla birlikte "Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi"nde kayıtlı 52 ilaç geri ödeme kapsamından çıkarıldı. Ayrıca listede yer almayan ancak geri ödeme başvuruları bulunulan ve karar ağacı tamamlanan ve/veya değerlendirme süreci devam eden pek çok ilacın da geri ödeme kapsamına alınmamasına karar verildi. Bu ilaçlar arasında antiinflamatuvar ilaçlar olarak adlandırılan spreyler, eklem-kas ağrısı tedavisinde kullanılan jel ve merhem gibi topikal ilaçlar, çocukların diş çıkarma döneminde kullanılan ağrı kesici topikal ilaçlar yer alıyor.

YÜZDE 5 DAHA FAZLA ÖDENECEK

Uygulamada eşdeğer ilaç taban fiyatında da değişikliğe gidildiğini ifade eden uzmanlar , “Limit yüzde 10’dan yüzde 5’e düşürüldü. Bu şu demek oluyor; vatandaş yüzde 5 daha fazla ilaç farkı verecek. Bazı ilaçlarla alâkalı en fazla bir kutu ödeme limiti getirildi” dediler.

Listeden çıkarılan ilaçlar şöyle:

1-062.jpg2-062.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.