SGK  Yetkilileri Uyardı

SGK Yetkilileri Uyardı

Sosyal Güvenlik Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılmış olan açıklamada, SGK prim affı ve yeniden yapılandırma ile alakalı son günün 31 Temmuz olduğunu anımsatıldı ve uygulamadan yararlanmak isteyenlerin hemen kuruma başvurmaları gerektiğini dile getird

A+A-

Daha önce Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girmiş olan, 'Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına ilişkin Kanun'un son başvuru tarihinin 31 Temmuz olduğu Sosyal Güvenlik Müdürlüğü yetkilileri tarafından anımsatıldı.

Kapsama Girenler

Yetkililer kanundan vatandaşların yararlanmaları ve getirmiş olduğu önemli avantajlardan yararlanmaları çağrısını yaptılar. Açıklamaya göre, yasa çerçevesinde mart ayı ve daha önceki dönemlere ait olan 4/a, 4/b ve 4/c çerçevesindeki sigortalıların, sigorta primleri, işsizlik sigortası primi, idari para cezaları iş kazaları, meslek hastalığı ya da işveren veya 3. kişilerin sigortalılara yapmış oldukları  haksız fiiller neticesinde doğmuş olan rücu alacakları, yersiz bağlanan gelirler ve aylıklardan doğmuş olan alacaklar, BAĞ-KUR sigortalılarının daha evvel dondurulmuş olan hizmet sürelerinin ihyası durumunda doğacak olan alacaklar da giriyor.

Yasadan yararlanmak amacı ile en geç 31 Temmuz tarihine dek Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü'ne başvuru yapılması gerektiğini ifade eden Sosyal Güvenlik Müdürlüğü yetkilileri, bu günü kaçıranların haklarının da yanacağını, bunun önemli bir fırsat olduğunu, konu ile alakası olanların mutlaka merkeze gelip durumunu görmesi gerektiğini, yoksa bu borçların çok fazla bir şekilde ceplerinden çıkacağını belirttiler.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.