Sıcaklarda Doğal Klima: Çameli

Sıcaklarda Doğal Klima: Çameli

Hafta Sonunda yurdu etkisi altına alacak olacak aşırı sıcaklar sebebi ile serin ve yayla iklimi etkisindeki Çameli İlçesine, Başkan Arslan sıcaktan bunalmış olan vatandaşları davet etti.

A+A-

Çameli’nin coğrafi özellikleri ve iklimi bakımlarından doğal bir kliması olduğunu ifade eden Başkan ARSLAN 1300 - 2100 Rakımları arasında olan ilçenin yazın sıcaktan bunalmış olan vatandaşların tercih ettiği ilçeler arasında olduğunu belirtti.  Çameli ilçesi konumu itibariyle Denize yakın yayla konumunda yer almakta. Denize mesafesi 45 dakikadır. Çameli, eşsiz doğal güzelliklere ve manzaraya sahip pek çok yaylaya be yayla kültürüne sahiptir. İlçede vatandaşların konaklama ihtiyacını giderecek yeteri derecede oteller ve Çameli Taş Konakları bulunuyor.

YAYLA’DA KAR GÖRMEK OLANAĞI

Çameli’nde Garkın Yaylasının zirvesinde kar kuyuları olduğundan Yaz Ortası Temmuz ayında Kar görme olanağı bulunuyor. Yörüklerin yaşamlarına tanık olarak onların misafirperverliği ve sofralarında tandır ekmeğinin lezzetini tadarak Yürüyüş yollarında treaking yapabilir ve Kolak Gölü Mesire alanında çadırınızı kurabilirsiniz Yeşilin tüm tonlarını içinde barındıran ağaçlar arasında gezmeye gelenleri akan şelalelerin şırıl şırıl sesleri ve kuş sesleri karşılıyor. Bilhassa yaz ve sonbaharda meydana gelen renk cümbüşünün sunmuş olduğu görsel şölen, fotoğraf tutkunlarını kendine çekiyor.

ÇAMELİ SERİNLEMEK İSTEYENLERİ BEKLİYOR

Çameli’ye sadece yurt içinden değil yurt dışından da pek çok konuk geliyor. Hafta Sonu yurtta artacak olan aşırı sıcaklar  ve rutubetin de etkisi ile sıcakların bunaltmış olduğu şu günlerde Çameli’nde 25-30 derecenin altında sıcaklığı ile serin ılıman rüzgârların estiği çam kokulu dağları ile bulutların deniz gibi akarak gittiği izleyebilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.