Şimdi Sahada Kadınlar Var

Şimdi Sahada Kadınlar Var

Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı çerçevesinde 1. Etap eğitimlerine Pamukkale Richmond otelde başlandı.

A+A-

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vekili Mehmet Atmacaoğlu tarafından yapılan açılış konuşmasında buradaki eğitimlerin sonucunda tarımsal ve hayvansal üretimin değişik alanlarında faaliyet gösteren vatandaşlara yol gösteren, önder olan ve rol model çiftçiler olacaklarını ifade etti ve girişimci bireyler olarak cesaretinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum diyerek programın hayırlı olması dileklerini iletti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen ve Denizli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinesinde Uşak ve Kütahya illerince uygulanacak olan “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor” programı kapsamında 75 kadın çiftçi İŞKUR/KOSGEB ortaklıyla istihdama yönelik sertifikalı ve 32 saat süren uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecek.

Denizli'den 75 Kadın Katıldı

Denizli’de eğitime Acıpayam, Çameli, Tavas, Kale, Çivril, Beyağaç, Sarayköy, Bozkurt ve Pamukkale ilçelerinden 75 kadın çiftçinin katılımda bulunacağı eğitimlerin sonunda kursiyerlere kadın girişimciliğinin ve kadın çalışmalarının başarılı bir şekilde yürütüldüğü örnek işletmelere teknik inceleme gezisi de yapılacak.

Ödüller Verilecek

Bu program çerçevesinde eğitim alan kadın çiftçiler tarafından hazırlacak projeler Denizli, Uşak ve Kütahya illerinden seçilecek 10 proje geniş katılım ile yapılacak olan “Proje Pazarı”nda sergilenecek. Jüri üyelerince ilk 3’e giren projeler ise seçilip ödüllendirilecek.

Ardından Özel sektör, STK’lar, KOSGEB ve Kalkınma Ajansları tarafından desteklenen ve İl bazında dereceye giren projeler yapılacak olan Türkiye Finaline katılıp birinci olan proje 40.000 TL. hibe ile desteklenip hayata geçirilecektir..

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.