SİMİT FİYATLARI DA KOMİSYONCA BELİRLENECEK

SİMİT FİYATLARI DA KOMİSYONCA BELİRLENECEK

Simit satış fiyatı, ekmek fiyatında olduğu gibi ilgili belediye, il ticaret müdürlüğü, il tarım ve orman müdürlüğü, ticaret ve sanayi odası veya ticaret odası ile ilgili odanın temsilcilerinden oluşan komisyon tarafından belirlenecek.

A+A-

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonunun hazırladığı "Esnaf ve Sanatkarlarca Üretilen Mal ve Hizmetlerin Fiyat Tarifeleri Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğin "Fiyat Tarifelerinin Belirlenmesi Onaylanması ve İtiraz" bölümünde yapılan değişiklikle Ticaret Bakanlığına ekmek fiyatlarını belirlemedeki yetkiler, simit fiyatlarını belirleme için de tanındı.

Yönetmeliğin ilgili fıkrasında yapılan değişikliğe göre, simit satış fiyatı ekmek satış fiyatında olduğu gibi sırasıyla ilgili belediye, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ticaret ve sanayi odası veya ticaret odası ile ilgili odanın temsilcilerinden oluşan komisyonun değerlendirmesinin, ilgili federasyon ve Ticaret Bakanlığı'nın olumlu görüşünün alınmasından sonra ilgili esnaf ve sanatkârlar odaları birliği tarafından onaylanacak.

Ancak, Ticaret Bakanlığı tarafından talep edilen tarifeye olumsuz görüş bildirilmesi durumunda ilgili esnaf ve sanatkârlar odaları birliği, yeni tarife talebini gerekçeleri ile birlikte komisyon toplanmaksızın tekrar Ticaret Bakanlığının görüşüne sunacak ve görüşün alınmasından sonra onaylayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.