Sineksiz yaşam için ihbar edin!

Sineksiz yaşam için ihbar edin!

Denizli'nin Merkezefendi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri aralıksız olarak ilaçlama mücadelesini sürdürürken, bir yandan da vatandaşın desteğini de bekliyor.

A+A-

Belirlenen program dahilinde gece-gündüz demeden sivrisinek, karasinek gibi haşerelerin yok edilmesi için mücadele eden Merkezefendi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların da desteğini bekliyor. Özellikle sivrisineklerin üremelerini ortam sağlayan küçük-büyük su birikintilerine izin verilmemesi gerektiğini belirten yetkililer, ağzı açık varil, bidon, kova, saksı, araba lastikleri ve çeşitli kaplar içinde su biriktirilmemesi gerektiğini kaydettiler. Süs havuzlarındaki suların uzun süre hareketsiz bırakılmasının da zararlı olduğunu ifade eden yetkililer, su sayaçlarının ve hidroforların su damlatmasına izin verilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Karasinekle ilgili de uyarılar yapan yetkililer, özellikle çöplerin açıkta bırakılmaması gerektiğini, besihanelerin duvarlarının yılda en az 2 kez kireçle boyanması gerektiğini ifade etti. Yetkililer, karasineklerin çürümüş ve çürümeye yüz tutmuş evsel ve bitkisel atıklarda beslendiğini hatırlattı.

Yetkililer, haşerelerle mücadele kapsamında vatandaşların 0 258 265 3 888 nolu telefona ihbarlarını bildirmelerini istedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.