Sizin Hakkınızı Nasıl Öderiz?

Sizin Hakkınızı Nasıl Öderiz?

Denizli Valisi Ali Fuat Atik 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti bir mesaj paylaştı.

A+A-

Vali Atik'in mesajı şu şekilde:

Hayatımıza En Derin ve En Güzel İzleri Bırakan Değerli Öğretmenlerimiz,

Tutuşturduğunuz eğitim meşalesi ile dün olduğu gibi bugün de yarın da geleceğin mimarı olmaya, yaşam yolculuğumuzda bizim için en değerli pusula olup bize hayatı öğretmeye devam eden, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün yansıması olan gizli kahramanlar! Siz öğretmenler! Sizler, övgülerin en güzeline layıksınız. Böyle anlamlı bir günde hepinizi sevgiyle en içten duygularımla kutluyorum. Öğretmenler gününüz kutlu olsun!

Eğitimle; bir milletin geleceğini inşa eden, toplumun gerçek mimarları, milletin istikbalinin garantiye alınması konusunda durmadan emek veren aziz öğretmenlerimiz! Yıllar boyunca, vatanını severek millî, manevi duygularla insan varlığının; ustası, kalfası, ağır işçisi ve yetiştiricisi öğretmenlerimize, öğretmenlik en kutsal meslektir demişizdir daima. Ancak bu cümlelerdeki kutsallık payesinin bizdeki etkileri aslında çok daha büyüktür.

Ailemizden daha fazla zaman geçirdiğimiz, her zaman hayatımızın içinde yer alan, üzerimizde en fazla emeği olan sevgili öğretmenlerimiz, haklarınızı nasıl öderiz ki sizin?

Nasıl öderiz bize harf harf dokuyarak öğrettiğiniz bilginin, emeğin, şefkatin hakkını?

Boşuna mı söylemiş Hz. Ali: “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” diye...

Boşuna mı söylemiş: “Beyaz atına binmiş, ordusunun önünde giden Fatih Sultan Mehmet, yanında onu yetiştiren Akşemsettin, Molla Hüsrev ve Molla Gürani ile birlikte İstanbul’a girerken;“Türk Ordusu’nu karşılayan şehir halkı yol boyunca dizilmiş, ellerindeki çiçek demetlerini padişaha sunmak için yaklaşır. Şehir ahalisi, beyaz sakalıyla, ağır duruşuyla Akşemsettin’i padişah sanıp çiçekleri ona sunmaya çalışır o esnada. Akşemsettin atını geri çekip göz ucuyla Fatih’i göstererek: “Sultan Mehmet odur, çiçekleri ona veriniz.” demek ister. Fatih Sultan Mehmet, çiçeklerle kendisine doğru yürüyenlere hocası Akşemsettin’i göstererek, “Gidiniz, çiçekleri ona veriniz. Sultan Mehmet benim ama benim hocam odur.” der.

Güneş hep ışık saçar. Özüne daima sadık, adıyla daima müsemmadır. Ne mutlu güneş gibi olup hep ışık saçana, ne mutlu karakteri sağlam, bilgili nesiller yetiştirmeye gayret ederek millî ve manevi değerlerimizi geleceğin emaneti olan çocuklarımıza aşılayan eğitim neferlerine.

Büyük bir özveri göstererek, geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızı bir cevher gibi işleyerek yetiştirdiğiniz için sizlere minnettarız, Türk milletinin millî varlığına ve geleceğinin inşasına her zaman olduğu gibi bugün de öncülük etmektesiniz.

Evlatlarımızı, geleceğimizi teslim ettiğimiz kutsal olduğu kadar mesuliyeti de ağır olan öğretmenlik mesleğini, ülkemizin her köşesinde fedakârca icra eden bütün öğretmenlerimize ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde gösterdiği özveri ve emek için teşekkür ediyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ve şükranla yâd ediyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.