'Sokağa Çıkmamak’ İfadesi Yanlış Anlaşılıyor!

'Sokağa Çıkmamak’ İfadesi Yanlış Anlaşılıyor!

CHP Denizli İl Başkan Yardımcısı Dr. Muharrem Güney CHP Denizli İ Örgütü adına açıklamalar yaptı.

A+A-

Güney, dünyayı ve ülkemizi sarsan Corono virüs nedeni ile vatandaşları zorunlu olmayan haller dışında sokağa çıkmamaları ile alakalı uyardı. 

Hız Kesmedi

CHP Denizli İl Başkan Yardımcısı Dr. Muharrem Güney Dünyayı sarsan Türkiye dahil birçok ülkelerde ölümlere neden olan Corono virüs nedeniyle çalışmak zorunda olmayan kişilerin dışında vatandaşları sokağa çıkmamaları konusunda uyardı. Dr. Güney, “Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü olarak, evden çıkma zorunluluğu olmayan hiç kimsenin evden dışarı çıkmamasını öneriyoruz. Şu anda görülen durum Corono Virüs enfeksiyonu hız kesmemiş durumda.  Bu hastalığın tamamen bitmesini istiyorsak yapacağımız ilk şey sokağa çıkmamak ama görülen şu ki ‘Sokağa çıkmamak’ yanlış anlaşılıyor. Çalışma zorunluluğu olanların dışında hiç kimsenin, hava almak, spor yapmak, dolaşmak,  bakkala veya markete gitmek için, balık tutmak için, yaşlılara yardım etmek için, temiz hava iyi gelir düşüncesi ile kırlara, bağ ve bahçelere, gitmemesi gerekiyor. Yaşlılara yardım amacı ile amatör bir ruhla çalışanlar, lütfen bu işi korunma tedbirlerini almış kurumlara bırakalım. Zira farkında olmadan bulaşmaya yardımcı olma olasılığınız yüksek” diye konuştu.

İş yerlerini açma zorunluluğu olan kişilerin, işyerlerinin önlerinde toplanıp, çay kahve içtiklerine de değinen Güney, “Lütfen bu virüsü dikkate alın. Bana bir şey olmaz, nasılsa açık havadayız, sosyal mesafeyi de koruyoruz diye düşünmeyin. Korono virüsü hızla ilerliyor. Kendinizi, sağlığınızı ve sevdiklerinizi düşünüyorsanız evde kalın. Evde kal Denizli” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.