Solucan Üreticileri Kooperatif Çatısı Altında

Solucan Üreticileri Kooperatif Çatısı Altında

Solucan Üreticileri Kooperatif Çatısı Altında

A+A-

Türkiye’de her geçen gün sayıları artan solucan üreticileri Denizli’de kooperatif çatısı altında toplandı.

Türkiye’deki solucan üretimi, gübre üremi ve pazarlanmasıyla ilgili olarak 4. Dernek ‘S.S. Denizli Solucan Gübresi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’ ismiyle çalışmalarına başladı. 10 solucan üreticisinin bir araya gelmesiyle kurulan kooperatifte, kurucu başkanlık görevini İbrahim Karakurt, üstlendi. Denizli’de 90’a yakın solucan ve solucan gübresi üretimi yapan girişimcinin bulunduğunu belirten Denizli Solucan Gübresi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı İbrahim Karakurt, “Kooperatifimiz, solucan gübresi üretimi yapan arkadaşlarımızı bir çatı altında topladıktan sonra üretim pazarlama ve satış konusunda kendilerine destek vermek amacıyla kurulduk.

Şu anda toplam kurucu üye sayımız 10 kişidir. Denizli’de üretime devam eden 90 üretici arkadaşımızı şubat ayı içerisinde yapılacak olan toplantıya davet ederek katılımları ile birlikte üye sayımızı arttırmayı hedefliyoruz” dedi İlk toplantı yapıldı Denizli Solucan Gübresi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi olarak ilk resmi toplantılarını kurucu üyelerin katılımıyla yaptıklarını belirten Başkan Karakurt, “İl genelindeki tüm solucan ve gübre üreten arkadaşlarımızın elinde yaklaşık 80 milyon adet solucan bulunuyor. Genellikle kırmızı Kaliforniya solucanı türünden beslediğimiz solucanlarımızla aylık ilimizdeki solucan gübresi üretimimiz 150 ile 200 ton arasındadır. Hedefimiz kooperatifimize ait üretim sahasında, üyelerimiz için mama üretimi yapıp ucuz olarak üyelere satışını yapmaktır.

Hedeflerimizin ikinci ayağını ise ürettiğimiz solucan gübrelerini güzel ve temiz bir ortamda paketleyip satışa hazır hale getirerek, yeni müşteri ve pazarlar bulunmasıdır” dedi. Başkan Karakurt, derneğin kurucu 10 üyesine ait toplam 20 milyon solucan bulunduğunu bu solucanlarında aylık yaklaşık 50 ton gübre ürettiğini, gübrenin kilogramının şuan 2, 2.50 TL arasında satıldığını sözlerine ekledi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.