Sony ve Toshiba'dan Uygur Türklerine Yapılan Eziyete Tepki

Sony ve Toshiba'dan Uygur Türklerine Yapılan Eziyete Tepki

Sony ve Toshiba'nın da aralarında bulunduğu 12 Japon şirketi Uygur Türklerini zorla çalıştırdığı gerekçesiyle Çinli ortaklarıyla yapılan iş anlaşmalarını yeniden gözden geçireceklerini duyurdu.

A+A-

Japonya'da; aralarında Sony, Toshiba gibi devlerin de olduğu 12 şirket, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslüman Uygur azınlığını zorla çalıştırdığı gerekçesiyle bazı Çinli şirketlerle yaptıkları anlaşmaları tekrardan gözden geçireceklerini duyurdu. Bu,12 şirketin Çinli ortaklarıyla işlerini tamamen bırakacakları veya bırakmayı düşünecekleri açıklandı. 

Yaptırım Uygulanacak

ABD, Birleşik Krallık gibi ülkelerin Sincan bölgesinden gelen pamuk ve diğer ürünlere ithalat kısıtlaması getirmesinin ardından verilen bu karara diğer ülkelerden de destekler gelmeye devam ediyor. Aralarında Sony, Toshiba, Hitachi, Fast Retailing, Ryohin Keikaku gibi uluslararası alanda tanınan markaların da olduğu 12 Japon menşeli şirket, Uygur Türklerinin "eziyet" derecesine varan çalıştırma koşulları gerekçesiyle Çinli ortaklarına yaptırım uygulayacaklar. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum