Sorunlar Çözüm Bekliyor

Sorunlar Çözüm Bekliyor

Türkiye Kamu-Sen Denizli İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Denizli Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu, 1 Mayıs münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

A+A-

1 Mayıs'ta Anıtkabir'de olacaklarını belirten Kurşunoğlu Emeğin, alın terinin, problemlerin tartışılması gereken 1 Mayıs’ta maalesef bunların olmadığını, her sene farklı yerlerde meydana gelen bazı görüntülere şahit olduklarını, basında bu görüntüler öne çıkması ile gerçek sorunların geride kaldığını, kendilerinin amacının 1 Mayıs'ta kamuoyu oluşturmak olduğunu ve kendilerinin problemleri bildiklerini ifade eti.

Çalışma hayatında 4-C. 4-B, taşeron, sözleşmeli, vekil gibi değişik istihdam politikalarının olduğunu, bunların yeniden güncellenmesi gerektiğini, yoksa bunların çalışma barışını zedelediğini, atılan bazı adımları önemsediklerini ama eksik kalan yönlerin düzenlenmesi gerektiğini belirterek kendilerinin seçim arifesinde bütün istihdam modellerini kaldırıp 4-A’ya dönme önerilerinin olduğunu söyledi.

 

"SORUNLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR"

Kamuda çalışanların sorunlarının çözüm beklediğini de dile getiren Kurşunoğlu. Yardımcı hizmetler sınıfında olan arkadaşlarının bir kereye mahsus memuriyet kadrosuna geçmesi için dilekçe kampanyası yaptıklarını ve  Başbakan'a gönderdiklerini, mülakatın adam kayırmak ve kul hakkı yemek olduğunu, bu sistemin işe alım ve görevde yükselmelerde uygulandığını, KPSS ile eleman alınıp devamında mülakata tabi tutulduğunu, 3-5 kişilik heyet ile değerlendirmenin kimseyi doğru sonuca ulaştırmayacağını vurguladı ve mülakatı kaldırıp, yazılı sınavda aldığı puan ve güvenlik soruşturması ile ilk göreve almaların tamamlanması önerisinde bulundu.

Ücretler ile alakalı memurların isteklerinin senelerce toplu görüşme ve sözleşme masasında gündeme geldiğini ama alınan ücret artışının enflasyonun üstüne çıkamadığını, enflasyon kadar zammın sıfır zam demek olduğunu, enflasyona dayalı ücret artışının tarihe gömülmesi gerektiğini söyleyen Kurşunoğlu, refah payı uygulamasına geçilmesi gerektiğini, bunun ekonominin de canlanması anlamına geleceğini ve toplu sözleşme masasının daha işlerlik kazanması gerektiğini sözlerine ekleyerek Tüm emekçilerin 1 Mayıs’ını kutladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.