Sorunlar kronikleşti çözüm üretilmiyor

Sorunlar kronikleşti çözüm üretilmiyor

Şehit Gazi Sen Sağlık Genel Başkan yardımcısı Ayşe Gölçek Hemşireler Haftası nedeniyle bir mesaj paylaştı.

A+A-

12-18 Mayıs Hemşireler haftasıyla ilgili yazılı basın açıklaması yapan Gölçek:

Malumunuz olduğu üzere Pandemi döneminde  sağlık çalışanlarımız canları pahasına   kahramanca mücadele ettiler. Ailelerinden, çocuklarından uzak, hastalarımıza şifa dağıttılar. Esnek mesaiden, idari izinden, yeri geldi senelik izinden mahrum oldular. Önemli bir haftaya girdiğimiz "Hemşirelik Haftasında gördükki bu kadar gayretin bu kadar özverinin gerek mali gerekse özlük hakları anlamında hiçbir karşılığı yokmuş. Sağlık hizmetlerinin yürütmek ve şifa dağıtmak için salgın döneminde canından bile vazgeçen sağlık çalışanları için gerekli adımlar bir türlü atılmadı, atılmıyor.

*Yıllardır beklenen 3600 ek gösterge, *Yok olup giden döner sermaye,  *Vekil ebe hemşirelerin, kamu dışı aile sağlığı çalışanlarının ve sözleşmeli personelin beklediği ve de hak ettikleri kadro,
*Tek kalem zamlı maaş 
*Artan şiddet olayları ve mobing
*Adaletli ve hakkaniyetli bir ek ödeme.. 

Hemşirelik haftasındayız. Şimdiye kadar verilen sözler boş vaadlerden öteye gitmedi. Sağlık çalışanlarımız bayram yapmıyor, kronikleşmiş sorunlarla boğuşuyorlar. Çözümü üretecek yetkilileri bir kez daha göreve davet ediyoruz. 
Şehit Gazi Sen Sağlık Ailesi olarak diyoruz ki; Sayın yetkililerimiz: Gelin hemşirelik haftasında sağlık çalışanlarımızın yüzünü güldürelim, beklentilerini karşılıyalım. Bu bayram onların bayramı olsun!

Sağlık çalışanları tükenme aşamasında, çözüm istiyorlar. Mağduriyetlerinin sonlandırılıp kendilerine gereken değerin verilmesini istiyorlar.  Alkış ve takdir sözleri duymak değil icraat görmek istiyorlar.  

Şehit Gazi Sen Sağlık Ailesi olarak bu temennilerle sağlık hizmetlerinin şefkat elleri kahraman  hemşire arkadaşlarımızın 12-18 Mayıs Hemşireler Haftasını kutluyoruz. Allah yardımcıları olsun. 
Şehit Gazi Sen Sağlık Ailesi olarak her daim çalışanlarımızın sesi olmaya devam edeceğiz."dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.