SÖZLEŞMELİ 1629 PERSONEL ALINACAK

SÖZLEŞMELİ 1629 PERSONEL ALINACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı 1629 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Bakanlığın Denizli İl Müdürlüğü için ise 18 sözleşmeli personel alınacak.

A+A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın merkez ve taşra müdürlüklerinde istihdam edilmek üzere açık bulunan pozisyonlara personel alımı yapılacak. Sözleşmeli personel alımına ilişkin ilan, Resmi Gazete'de yayımlandı. İlanda bakanlığın, unvanı, bölümü, puan türü, yeri ve adedi belirtilen açık pozisyonlara, toplam 1629 sözleşmeli personel alımı yapılacağı belirtildi.

KARDOLAR VE BAŞVURU ŞARTLARI YAYINLANDI

Yayımlanan ilana göre, Kültür ve Turizm Bakanlığında istihdam edilmek üzere çocuk gelişimcisi, büro personeli, koruma ve güvenlik görevlisi, aşçı, temizlik personeli, şoför, bahçıvan, mimar, mühendis, şehir plancısı, arkeolog, müze araştırmacısı, kütüphaneci, tekniker, teknisyen ve restoratör kadrolarına sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın internet sitesinde de yer alan duyuruda, unvan, bölüm, puan türü, yeri ve adetleri ile başvuru şartları da belirtildi. Buna göre, bazı pozisyonlar için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puan sıralaması ile, bazıları için KPSS puanının yanı sıra sözlü sınav ile alım yapılacak. Bakanlık, mesleki uygulamalı sınav ile 4/B sözleşmeli personel kadrosunda istihdam etmek üzere 44 restoratör alacak.

DENİZLİ'YE 18 KİŞİ ALINACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 4/B sözleşmeli personel kadrosunda istihdam etmek üzere açtığı eleman ilanında, Denizli Müdürlüğü’ne de kontenjan verildi. Denizli'de istihdam edilecek pozisyonlar için KPSS puan sıralaması ile alınacak 4/B sözleşmeli personel kadroları çocuk gelişimcisi (1), büro personeli (5), koruma ve güvenlik görevlisi (1), temizlik personeli (2)  olurken, sözlü sınav ile alınacak 4/B sözleşmeli personel kadroları kütüphaneci (7), teknisyen (2) oldu.

Başvurular, elektronik ortamda 25 Ocak- 8 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Adaylar, e-Devlet üzerinden Kültür ve Turizm Bakanlığı - Kariyer Kapısı-İşe Alım İşlemlerinin Yapılması veya Kariyer Kapısı üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecekler. 

Adaylar sadece bir il ve bir pozisyon için başvuruda bulunabilecek olup, tercih ettiği il için yapılacak sıralamaya katılacağından, birden fazla il için yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Başvuru şartları ile sözlü sınav tarihi, saati ve yeri, Bakanlığın internet sitesinde yer alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.