"Sözleşmenin Peşini Bırakmayacağız"

"Sözleşmenin Peşini Bırakmayacağız"

Hürriyet Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan BAYSAL, "Promosyon sözleşmesi ya fesih edilmeli yada revize edilerek çalışanların kayıpları bir an önce karşılanmalıdır." dedi.

A+A-

Hasan Baysak'ın açıklaması şöyle:

Ekonomik şartların son zamanlarda kötüye gitmesinden dolayı bir çok kamu kurumu promosyon sözleşmelerini fesih yoluna gitmekte ya da sözleşme revize edilmektedir. Promosyon sözleşmesi ya fesih edilmeli yada revize edilerek çalışanların kayıpları bir an önce karşılanmalıdır.

Pamukkale Üniversite yönetimi bu kayıpların önüne geçmek için bir an önce ciddi bir şekilde hareke geçmelidir. Çalışanların günlük kaybı 40 TL civarındadır.

Pamukkale Üniversitesin Rektörlüğünden 2019  yılında yapılan promosyon anlaşması Bilgi Edinme yoluyla talep edildi. Ancak Kurum Kamu ciddiyetinden uzak şekilde bize http://bankapromosyonu.pau.edu.tr/ adresinde istediğimiz bilgilerin olduğuna dair yazı göndermişlerdir. Bu web adresine girince 2019 yılında yapılan ihale şartnamesi çıkmaktadır. Oysa İstediğimiz ihale sonucu yapılan protokoldür. 

Devlet ciddiyetinden uzak, kamu kurumu ve yöneticilerine yakışmayan bu evrak; bu sözleşmede saklanan ne var ki bu tür yollara başvuruluyor.

Soruyorum;  bu sözleşmede çalışanların alacağı promosyon parasından nerelere harcama yapılmıştır ki; sözleşme saklanıyor.

Sözleşmenin peşini bırakmayacağız, Kamu Denetçiliği Kurumuna sözleşmenin verilmesi için başvuruda bulundum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.