Spor Dünyası Pamukkale'de Buluşuyor

Spor Dünyası Pamukkale'de Buluşuyor

Spor Dünyası Pamukkale'de Buluşuyor

A+A-

 Pamukkale Belediyesi, 27-29 Ekim tarihleri arasında ilk kez yapılacak olan Pamukkale Spor Oyunları’na hazır. Ülke genelinden 2 bin 500 sporcunun katılımı beklenen bu büyük organizasyonda 5 branşta yarışmalar yapılırken, özel etkinlikler de dikkatleri Pamukkale’ye çekilmesine neden olacak. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Biz Pamukkale’nin adını hem ülkemize hem de Dünya’ya duyurmak istiyoruz. Pamukkale Spor Oyunları’ndaki hedefimiz uluslararası hale getirmek” dedi.

 

Ülke genelinde ses getiren projeleri ile dikkat çeken Pamukkale Belediyesi, çok önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Pamukkale Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan Pamukkale Spor Oyunları’na Denizli Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi de destek veriyor.  27- 28-29 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan bu dev organizasyonla ilgili hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

 

ÜNLÜ İSİMLER GELECEK

 

Pamukkale Spor Oyunları’nın lansmanı Dünya Rekortmeni Milli Dalgıç Şahika Ercümen, Milli Forma ve kulüp takımlarıyla ülkemizi yıllarca başarıyla temsil eden Eski Milli Basketbolcu Ermal Kurtoğlu, yine boksta ülkemizi başarıyla temsil eden Milli Boksör Adem Kılıççı, Fanatik Gazetesi spor yazarı Hamit Turhan, Habertürk gazetesi spor yazarı Murat Ağca’nın yanı sıra ulusal ve yerel basının temsilcilerinin katılımı ile yapılmıştı. Milli Dalgıç Şahika Ercümen Antik Havuz’a dalış  düzenleyerek oyunların tanıtımına katkı vermişti. 27-29 Ekim tarihlerindeki etkinliklere ülke genelinden 2 bin 500’ün üzerinde sporcunun katılması bekleniyor. Etkinlik çerçevesinde bir çok ünlü sporcu Pamukkale’ye gelecek ve Pamukkale Spor Oyunları’nı takip edecek. Pamukkale Spor Oyunları için Pamukkale’ye bir çok önemli isim gelecek. Milli Kick Boksçu Mücahit Kulak, Milli Boksör Adem Kılıççı, Milli Karateci Serap Özçelik, Galatasaraylı eski yönetici Murat Özyer ve gazeteci, spiker ve TV programcısı Merve Toy etkinliklere renk katacak. Basketbol Federasyonu Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, Basketbol Milli Takımı, Anadolu Efes ve Fenerbahçe eski koçu Aydın Örs, ve eski milli basketbolcu Onur Aydın’ın da Pamukkale Spor Oyunları’na katılması bekleniyor.

 

HEDEF ULUSLARARASI HALE GETİRMEK

 

Daha 3.5 yıllık bir belediye olan Pamukkale Belediyesi’nin Türkiye’de ses getiren projelere imza attığına dikkat çeken Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Tarihi ve doğal güzelliğin başkenti olan Pamukkale’yi çok daha tanınır hale getirmek için bu organizasyonu planladık.  İlçemiz sadece travertenler, termal sağlık değil sporla da anılması için bu  önemli organizasyonu organize ettik. 27-29 Ekim tarihleri arasında Pamukkale’ye yüzlerce ünlü sporcu gelecek. Biz Cumhuriyet Bayramı coşkusunu bu oyunlarla birlikte kutlamak istiyoruz. 5 dalda ödüllü yarışmalar olacak ayrıca 9 dalda da spor etkinliği yapılacak. Biz Pamukkale’nin adını hem ülkemize hem de Dünya’ya duyurmak için bu ve benzeri etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz. Pamukkale Spor Oyunları’ndaki amacımız uluslararası hale getirip, geleneksel olarak her yıl katılımın arttığı bir organizasyon olması. Kısa sürede bu hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum. Pamukkale Spor Oyunları ile Dünya’nın gözünü burada olacak . Tüm Denizlili hemşehrilerimizi ve şehir dışındaki vatandaşlarımızı 27-29 Ekim tarihlerinde gerçekleştireceğimiz Pamukkale Spor Oyunları’na izleyeme ya da katılmaya davet ediyorum” dedi.

 

İLK ETKİNLİK 27 EKİM’DE

 

Denizli’de ilk kez yapılacak olan Pamukkale Spor Oyunları’nın programı ise oldukça yoğun olacak. 27 Ekim Cuma günü saat 17.30’da Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı’ndan başlayacak olan kortej yürüyüşü Forum Çamlık önüne kadar devam edecek.  28 ve 29 Ekim tarihlerinde ise toplam 5 branşta çeşitli ödüllerin dağıtılacağı Yarı Maraton, Masa Tenisi, Karate, Kick Boks ve Basketbol müsabakaları yapılacak.  Pamukkale Spor Oyunları sadece müsabakalar değil renkli etkinliklere de sahne olacak.  Topuklu Ayakkabı Yarışı, Minik Ayaklar Yarışı, Balondan basket atma etkinliği, Okçuluk Gösterisi, Yamaç Paraşütü gösteri uçuşu, Yelken Kanat Uçuşu, Adem Kılıçcı-Mücahit Kulak gösteri maçı, Halk Koşusu ve Şehir içi Bisiklet Turu olmak üzere 9 tane de özel etkinlik gerçekleştirilecek. Pamukkale Spor Oyunları ile ilgili etkinliklere katılmak isteyenler www.pamukkalesporoyunlari.com adlı siteden tüm detaylı bilgilere ulaşabilirler.

 





 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.