SPOR LİSESİ GİBİ MESLEK LİSESİ

SPOR LİSESİ GİBİ MESLEK LİSESİ

Pamukkale Anafartalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri mesleki ve akademik çalışmalarının yanında sportif ve sanatsal başarılarıyla da adından sık sık söz ettiriyor.

A+A-

 

Son olarak genç kızlarda ve genç erkeklerde ilimizde düzenlenen Gençler Bowling şampiyonasında çifte şampiyonluk kazanan okul Antalya’da yapılan grup müsabakalarında hem kızlarda hem erkeklerde güçlü rakiplerinin arasından sıyrılıp grup ikincisi olarak Türkiye Finallerinde yarışacak 16 takım arasına girdi. Anafartalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin kız kros takımı da İl Birincisi olarak Kuşadası’nda yapılacak grup şampiyonasında mücadele etmeye hak kazandı. Okulun erkek futsal takımı Gençler Futsal İl Şampiyonasında şu ana kadar yapılan maçlar sonucunda beşli final grubuna kaldı. Judo da Genç Kızlarda İl birincisi olan öğrencisi aynı zamanda Kulüpler Avrupa Şampiyonasında Avrupa Beşincisi oldu. Kız futbol takımı ise ilk maçında rakibini 6-0 yenerek Genç Kızlar Futbol şampiyonasında ilk maçından galibiyetle ayrıldı. Okulun kız futbol takımı geçen yıl Denizli İkincisi olmuştu. Genç Kız ve Genç Erkek Atletizm takımları İl Şampiyonasında Denizli Birincisi olarak ilimizi bölge şampiyonasında temsil etmişti. Atletizmde bölge şampiyonasının ardından yapılan Türkiye şampiyonasında bir Türkiye İkinciliği birde Türkiye üçüncülüğü elde eden okulun başarıları bununla sınırlı kalmamıştı. Genç Kızlar Bilardo İl Şampiyonasında ilk dört sırayı, Genç Erkekler Bilardo Şampiyonasında 2, 3 ve 4. olan okulun bir öğrencisi geçen yıl Genç Erkekler Türkiye Bilardo şampiyonasında Türkiye Beşincisi olmuştu. Birçok sportif branşta faaliyet gösteren ve önemli başarılar elde eden okulun sadece iki beden eğitimi öğretmeniyle bu başarıları kazanması daha da değerli.

Otobüs terminalinin hemen üstünde Eski Ticaret Lisesinin bulunduğu yerde eğitim öğretime devam eden okulun 135 i Mesleki Eğitim Merkezi öğrencisi olmak üzere toplam 800 öğrenci bulunmaktadır. 135 Mesleki Eğitim Merkezi öğrencisiyle birlikte toplam 354 öğrencisi Muhasebe, Dış Ticaret, Sigortacılık ve Satış Danışmanlığı dallarında ilimiz genelinde faaliyet gösteren kurum ve işletmelerde staj yapmaktadır. Öğrencilerinin adeta yarıya yakını sektörde yer alan Anafartalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Mesleki Eğitimden Daha Fazlası” vizyonuyla eğitim öğretime devam ederken aynı zamanda akademik alanda öğrencilerini destekleme yetiştirme kurslarıyla üniversiteye de hazırlamaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.