Şükrü Arpacı'nın Ebeler Haftası Kutlaması

Şükrü Arpacı'nın Ebeler Haftası Kutlaması

21 - 28 NİSAN EBELER HAFTASI

A+A-

Herkesin dünyaya geldiğinde ilk tanıştığı insan olan ebeler sağlık hizmeti sunumunda önemli ve ayrı bir yere sahiptir. Ebelik mesleği; doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerde anne ve kadınlarımız için, 0–6 yaş grubu çocuklarımızın büyüme ve gelişmeleri için, aşılama hizmetleri için, bireye, aileye, topluma sağlık eğitimleri için sağlığın yapı taşını teşkil etmektedir.

 

Ülkemizde ana çocuk sağlığı ve aşılama gibi koruyucu sağlık hizmetlerinin en ücra köşelere kadar ulaştırılarak halk sağlığı seviyesinin yükseltilmesinde ve geliştirilmesinde önemli bir paya sahip olan Ebeler, tedavi edici sağlık hizmetleri kapsamında hastanelerin kadın, doğum ve çocuk kliniklerinde de görev almaktadırlar.

 

Ana ve çocuk sağlığı ile ilgili ilimizde başarı ile yürütülen birçok projede, yıllar itibari ile temel sağlık göstergelerinde elde edilen olumlu gelişmelerde ve kurumlar arası işbirliği kapsamında yürütülen programlarda sağlık personeli olarak ilk başta Ebeler yer almaktadır.

 

İnsan sağlığı için doğum öncesinden başlayıp devam eden süreçte etkili, verimli ve duyarlı bir sağlık hizmeti ile değişen sağlık ihtiyaçlarının, hasta ve hasta yakınlarının beklentilerinin karşılanmasında sabır, özveri, gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmeye çalışan Ebelerin, "Ebeler Haftası"nı en içten dileklerimle kutlar, ilimizdeki başarılı çalışmalarından dolayı Kurumum ve Şahsım adına bütün Ebelere teşekkür ederim.

 

Dr.Şükrü ARPACI

 

İl Sağlık Müdürü

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.