Süleyman Kocasert'in Kadınlar Günü Mesajı

Süleyman Kocasert'in Kadınlar Günü Mesajı

Süleyman Kocasert'in Kadınlar Günü Mesajı

A+A-

Kadınların hem dinimizde hem de toplumumuzdaki yerinin ne denli önemli olduğu son derece açık. Türk toplumunun binlerce yıllık tarihinde ve dinimizde, kadın ve erkeğin bir bütünün ayrılmaz parçaları ve biri için diğerinin vazgeçilmez hayat arkadaşı olduğunu görüyoruz.

Öte yandan, temel eğitimimizi veren ve ilk öğretmenimiz olan annelerimiz, geleceğimizde de belirgin bir rol oynuyor.

Kadınlar Ekonominin Can Damarıdır…

Kadınlar, ekonominin de can damarı… Kadınların iş gücüne ve istihdama katılımı, çalışma hayatında daha fazla yer alması ve sorumluluk üstlenmesi ülkemiz ekonomisinin gelişmesi adına oldukça önemli.

Ülkemizin neredeyse yüzde 29 olan kadın istihdam oranı, ilimizde yaklaşık yüzde 35 ile ortalamanın üzerinde seyrediyor. Nüfusa göre kadın istihdam oranında, listenin en üst sırasında yer alan illerden birinin Denizli olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Hatta bugün ilimiz ekonomisinin ve ihracatının en önemli sektörü olan tekstil ve konfeksiyon sektöründe çalışan her iki kişiden birinin kadın olduğunu ifade edebiliriz.

Bu duygu ve düşüncelerle; dünyaya geleceğimiz anın başlangıcından son nefesimize kadar varlıklarıyla her saniye yanımızda olan, desteklerini asla esirgemeyen, eğiten, öğreten, yetiştiren, yüreklerindeki sonsuz sevgiyi bizlere sunan fedakâr ve vefakâr kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in “Cennet annelerin ayakları altındadır” hadisinden, kadının öneminin ne denli büyük olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de “Kadınlarını geri bırakan toplum, geride kalmaya mahkûmdur.” sözünde ifade ettiği gibi, kadının hayatın her alanında öneminin yadsınamaz bir gerçek olduğunu bir kez daha görüyoruz.

Saygılarımla,

Süleyman Kocasert

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.