Süleymanlı hak ettiği hizmeti alıyor

Süleymanlı hak ettiği hizmeti alıyor

Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in kırsal mahallelerde başlattığı hizmet atağı Süleymanlı Mahallesi’nde devam ediyor.

A+A-

Başkan Şevik, “Kuş cenneti doğa harikası Yayla Gölü’nü bünyesinde barındıran Süleymanlı Mahallesi hak ettiği hizmeti bizimle alıyor” dedi.

 

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, göreve geldiği günden itibaren kırsal mahallelerde başlattığı sosyal tesis, çocuk parkı, yeşil alan, çok amaçlı spor sahaları ile yol ve kaldırım yapım çalışmalarını sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, çalışma planı dahilinde Süleymanlı Mahallesi’nde yol yapım, kilitli parke taşı ve bordür döşeme çalışması sürdürüyor.

 

Başkan Şevik, zengin doğası, 182 çeşit kuş türünden dolayı 'Kuş Cenneti' olarak bilinen ve ikisi endemik olmak üzere 95 çeşit bitkiye ev sahipliği yapan Yayla Gölü’nü bünyesinde barındıran Süleymanlı Mahallesi’nin hak ettiği hizmeti aldığını belirtti.

 

SÜLEYMANLI’NIN YOL SORUNU TEK TEK ÇÖZÜLÜYOR

Süleymanlı Mahallesi’nin hem yaylacılık, hem de doğa turizm açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayan Başkan Şevik, “Mahallemizin yol sorununu tek tek çözüyoruz” dedi.

 

Süleymanlı Mahallesi’nde Buldan Belediyesinin sorumluluğunda olan yollarda başlattıkları bakım ve onarım çalışmasında ilk etapta 2 bin metrekarelik alanın kilitli parke taşıyla kapladıklarını vurgulayan Başkan Şevik,“ Yayla gölüne giden yolda Cafer Baba’nın önündeki 2 bin metrekarelik alan, Mustafa Gülbay döneminde yol ve çocuk oyun parkı yapılmış gibi gösteriliyordu. Göreve geldiğimizde bir de baktık ki, ne yol var ne de çocuk oyun parkı. Burasını yeniden projelendirip, kilitli parke taşı ile kapladık. Yayla Gölü’ne gelen misafirlerimizi, toz ve çamurdan kurtardık” diye konuştu.

 

SÜLEYMANLI’NIN KANAYAN YARASINA NEŞTER

Süleymanlı Mahallesi’nin kanayan yarası haline gelen ve uzun yıllar çözüm bekleyen yol sorununu da çözdüklerini vurgulayan Başkan Şevik, “İl Genel Meclisi tarafından açılan yol, vatandaşın tapulu arazisinden geçtiği için tamamlanamamış ve kullanılmıyordu. Burada oturan vatandaşlarımız mağdur edilmişti. 2.etap olarak mahallemizin bu kanayan yarası haline gelen yoldu çalışma başlattık. Yolun güzergahını değiştirdik ve açtık. Bugün ekiplerimiz, orada kilitli parke taşı ve bordür çalışmalarına başladı. Vatandaşlarımızı yazın tozdan, kışın da çamurdan kurtarıyoruz. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

 

3.ETAP: OTEL YOLU

Yayla Gölü kamp alanı ve otele giden yaklaşık 730 metrelik yolda da çalışma başlatacaklarının müjdesini veren Başkan Şevik, çalışmayla ilgili bilgi verdi. “Yayla Gölü, yaz ve kış doğa tutkunlarını, kampçıları, doğa fotoğrafçılarının ilgi odağı. Buraya gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağılamak istiyoruz. Buldan Belediyesi olarak bizim sorumluluğumuzdaki yollarda bakım ve onarım çalışması başlattık” diyen Başkan Şevik, 3.etap yol çalışmamız Kamp alanı ve otele giden yol güzergahında olacağını vurguladı.

 

SOSYAL TESİS ÇALIŞMALARI BAŞLADI Başkan Şevik’in “Her mahalleye bir sosyal tesis” çalışmaları kapsamında Süleymanlı Mahallesi’nde de çalışmalar başladı. Sosyal Tesisin temel atma çalışmalarına başlandığını açıklayan Başkan Şevik, “17 mahallemizde sosyal tesis çalışmalarımız devam ediyor. Sosyal tesislerimizden birini de Süleymanlı Mahallemize yapıyoruz” diye konuştu.

 

“SÖZ VERDİK YAPIYORUZ” Başkan Şevik, Buldan’da çocuk ve gençlere spor yaptırmanın derdinde olduklarını belirterek, “Özellikle kırsal mahallelerde spor sahalarının yapımına başladık. 5 Mahallemize halı saha yaptık. Belediyemizin imkanlarıyla çok amaçlı spor sahaları yapıyoruz. Gençlerimizin ve çocuklarımızın basketbol, voleybol ve tenis oynayabileceği çok amaçlı spor sahaları yapıyoruz. Çok amaçlı spor sahalarından birini yine Süleymanlı Mahallemize yapıyoruz. Gençlerimize hayırlı olsun” dedi.

Süleymanlı Mahallesi’nde yatırımlarının devam edeceğini vurgulayan Başkan Şevik, projelerini şöyle sıraladı:

“Süleymanlı Mahallesi’ne çocuklarımız için mini survivor parkuru, salıncak, kaydırak gibi grupların yer alacağı park yapıyoruz. Ayrıca kadınlarımız için fitnes ekipmanları yerleştireceğiz. Süleymanlı Mahallemiz hak ettiği hizmeti bizimle alıyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.