Sur'da 2 asker şehit oldu

Sur'da 2 asker şehit oldu

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lılarla bugün çıkan çatışmada ağır yaralanan ve Asker Hastanesi'nde tedavi altında bulunan 1 uzman çavuş doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılmayarak şehit oldu. Öğle saatlerinde de Genelkurmay'dan 1 şehit hab

A+A-

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nin 11 mahallesinde sokağa çıkma yasağı devam ederken, güvenlik güçleri hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürüyor. Dün geceden beri zaman zaman şiddetlenen çatışmaların devam ettiği ilçede, teröristlerin tuzakladığı patlayıcıların infilak etmesi ve çıkan çatışmalarda 5 asker yaralandı. Yaralı askerler ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. PKK'lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile yaraladığı 1 askerin durumunun ise ağır olduğu belirtildi. Sur'da çatışmalar devam ederken, ilçeden patlama ve silah sesleri duyuluyor.

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lılarla bugün çıkan çatışmada ağır yaralanan ve Asker Hastanesi'nde tedavi altında bulunan 1 uzman çavuş doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılmayarak şehit oldu.

Yaralılardan durumu ağır olan 1 asker Ankara GATA'ya sevk edilirken, 3  askerin tedavisine ise Diyarbakır Asker Hastanesi'nde devam ediliyor.

1 ŞEHİT HABERİ DAHA GELMİŞTİ

Genelkurmay'ın resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle: "21 Ocak 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu yaralanan ve tedavisine GATA'da devam edilen bir kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen 30 Ocak 2016 tarihinde saat 10:30'da kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.