Süreyi geçirene rekor ceza

Süreyi geçirene rekor ceza

Milyonlarca ehliyet sahibini ilgilendiriyor! Süreyi geçirene rekor ceza

A+A-

İçişleri Bakanlığı tarafından tüm ehliyet sahiplerine kritik bir uyarı yapıldı.

İçişleri Bakanlığı, ehliyet sahiplerini yakından ilgilendiren yeni tip ehliyet düzenlemesini 1 Ocak 2016 itibarıyla hayata geçirmiş, son başvuru tarihi ise 31 Aralık 2022 olarak belirlenmişti.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yeni tip ehliyet başvurusu süresine ilişkin yeni bir açıklama yapıldı.

Dünya genelini etkisi altına alan salgın nedeniyle vatandaşların müracaat edememeleri ve yoğunluğun azaltılması hedefiyle yeni tip ehliyet başvurusu süresinin 31 Aralık 2022 itibarıyla 2 yıl süreyle uzatıldığı belirtildi. Böylece, son başvuru tarihi 31 Aralık 2024'e kadar uzatılmış oldu.

SÜREYİ GEÇİREN REKOR CEZA ÖDEYECEK

Bakanlık tarafından ehliyet yenileme işlemlerini yerine getirmeyen sürücülerin uygun olmayan ehliyet kullanmaktan dolayı ceza alabileceği bildirildi.

Mevcut durumda eski tip ehliyet cezası 4 bin 64 TL olarak belirlendi. Son başvuru tarihinin sonrasında ise bu bedel çok daha fazla olacak. Eski tip ehliyetlerini yeni tip ehliyet ile değiştirmeyen sürücü sahipleri toplamda 15 bin TL ceza ödeyecek.

Yeni tip ehliyet sahiplerinin ise ehliyet yenileme, kayıp, zayi ve çalıntı durumlarında Harç, Değerli Kağıt ve Vakıf payı ile birlikte 769 TL ödemeleri gerekiyor.

YENİ TİP EHLİYET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ehliyet yenileme randevusu almak isteyen vatandaşlar, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden veya ALO 199 hattından randevu alabilecek.

HANGİ BELGELER GEREKLİ?

Yeni tip ehliyet başvurusu yapacak olan vatandaşların nüfus müdürlüklerine giderken beraberinde götürmeleri gereken bazı belgeler bulunmakta.

Gerekli belgelerin listesi şöyle:

Sürücü sağlık raporu

Kan grubunu gösterir belge veya yazılı beyan

Kimlik belgesi

Sürücü belgesi değerli kağıt ve harç bedeli, vakıf payı

1 adet biyometrik fotoğraf

Adli sicil belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir. Ayrıca e-Devlet üzerinden temin edilebilir)

Ayrıca, vatandaşların nüfus müdürlüklerine gitmeden önce harç, vakıf payı ve sürücü belgesi değerli kağıt bedellerinin ödemesini yapmaları gerektiği önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.