Suriye’de Türkmen Katliamı Sürüyor!

Suriye’de Türkmen Katliamı Sürüyor!

‘Seçim Türkmen dramını unutturdu’ diyen CHP’li Şeker: Katliam devam ediyor!

A+A-

Türkmenlerin sahipsiz bırakıldığını ileri süren Mehmet Şeker, “Silah, maddi ve manevi destek verdiğimiz koca bir yalan. Suriye’de her gün en az 25 Türkmen katlediliyor. Buna rağmen hükümet hâlâ IŞİD’e yakın duruyor” dedi. Irak İnsan Hakları Bakanı el-Beyati de, “IŞİD Irak’ta Türkmen katliamı yapıyor. Musul, Tikrit ve Kerkük’ün bazı bölgelerinde yüzlerce Türkmen’i idam ettiler” ifadelerini kullandı.

 

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Suriye’de her gün en az 25 Türkmen’in öldürüldüğünü söyledi.

 

Genel seçimler Suriye’de yaşanan Türkmen dramını unutturdu. CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Türkmenlerin sahipsiz bırakıldıklarını belirterek, “Türkmenlere silah, maddi ve manevi destek verdiğimiz, koca bir yalan” dedi. Suriye’de her gün en az 25 Türkmen’in öldürüldüğünü söyleyen CHP’li Şeker, hükümetin hala terör örgütü IŞİD’e yakın durduğunu ifade etti. Türkmenlerin yurtlarını terk etmek dışında seçenekleri olmadığını kaydeden Şeker, şunları söyledi: “Türkmenler silahlı güce sahip değil. Sınırdan Türkiye’ye geçmek dışında yapacakları hiçbir şey yok. Orada önümüzdeki dönemde ciddi sıkıntılar olur. Türkmenler Türkiye’den alacakları destekler doğrultusunda hareket etmek zorunda. Sağlık malzemesi yardımı, yiyecek yardımı almazsa ne yapacaklar?”

 

İsim değiştiriyorlar

 

Türkiye’den çok sayıda kişinin IŞİD’e katıldığına ve çıkan çatışmalarda bunların da  öldürüldüklerine dikkat çeken Mehmet Şeker, kullandıkları kod adlardan dolayı bunların sayısının bilinmediğini vurguladı. Şeker, “Suriye’deki çatışmalarda her gün can kayıpları oluyor. Sınırın öbür tarafında can kayıpları var. IŞİD saflarında savaşan Türkler isimlerini de değiştiriyor. Arap kökenli isim alıyorlar” dedi..

 

Irak’ta katliam

 

Bu arada,  Irak İnsan Hakları Bakanı Muhammed Mehdi el-Beyati, Türkmen katliamı yapıldığını söyledi. IŞİD’in gerçekleştirdiği saldırıları ve  yaptığı katlimaları değerlendiren Bakan Beyati, “IŞİD terörü, Musul’da tüm Hıristiyan toplumunu göçe maruz bırakarak, sahibi oldukları tüm ev, iş yerlerine el koydu. Musul, Tikrit ve Kerkük’ün bazı bölgelerinde onlarca Türkmen yerleşim yeri yerle bir etti. Yüzlerce Türkmen idam etti. Şebeklere (Şahbekler) ait onlarca köye saldırıp onlarcası öldürdü ve kaçırdı” dedi.  Beyati, “Türkmen Beşir köyünü tamamıyla yıktı. Onlarca kadın ve çocuğun öldürüldüğü Beşir’de 60’a yakın insanı esir aldı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.