SÜRPRİZ YOK LİSTE ASILMAYACAK

SÜRPRİZ YOK LİSTE ASILMAYACAK

Başkan Yıldırım, selefi Şevkan’ın açıkladığı borç rakamlarının doğru olduğunu söyledi, “Ortada bir sürpriz yok. Borç bilgilerini asmakla ilgili bir endişem yok” dedi.AYA

A+A-

31 Mart'ta yerel seçimlerin ardından görevi bırakan Acıpayam'ın önceki dönem Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, 3 Nisan’da belediyenin mali tablosunu sosyal medyadan paylaşmıştı. Şevkan, belediyenin 140 milyon 478 bin lira olarak paylaşmıştı. Belediye Başkanı Levent Yıldırım başkanlığında toplanan Acıpayam Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında belediyenin borçları konuşuldu. Konuya ilişkin konuşan Başkan Yıldırım; “Hulusi Bey’in açıkladığı rakam doğru. ‘ABELTAŞ’ın borçları’ dediğimiz şey aslında ABELTAŞ’ın borcu değil. Belediyenin ABELTAŞ’a borcunu verdikten sonra borçlar kapanıyor. Bilmediğimiz bir borç çıkacak mı diye bir aydır bunun üzerinde çalışıyoruz. ABELTAŞ’ın hesaplarını kontrol ettikten sonra karşımıza çıkan tablo, aslında 03 Nisan 2024 tarihinde Hulusi Bey’in açıkladığı tabloyla aynıdır. Arkadaşlar daha önce hesaplamışlar, hazırlıklarını yapmışlar. Bize de bildirmişler. Bizim de araştırmalarımız sonucunda aşağı yukarı aynı sonuca vardık” dedi.

 

1 AYDA 2 MİLYONLUK TASARRUF

Başkan Yıldırım; “Gelirlermiz giderlerimizi ödemediği için bu borç, 16.04.2024 tarihinde 149 milyon 201 bin şeklinde güncel olmuş. Bizim belediyede çeşitli tasarruflara giderek, özellikle arabaların çalışma sistemlerini düzenleyerek yapılan tasarrufla 147 milyon 292 bin liraya düşmüş bulunuyor. 2 milyona yakın tasarruf etmiş bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

“ORTADA BİR SÜRPRİZ KALMADI”

Borç bilgilerinin belediye binasına asılmasını konusunda da açıklama yapan Yıldırım, şunları kaydetti: “Borçlar açıklanmamış olsaydı, ‘Biz de oturalım onları asalım’ derdim. İnsanlara ekstra bir şey söylemeyeceğiz. Borç bilgilerini asıp asmamak gibi bir endişem yok ama aynısı asacağız. Ortada bir sürpriz kalmadı. Asalım ama gerçekten bilinmedik sorun değil”

 

“TEK TAŞERONUMUZ ABELTAŞ”

Taş döşemeyle ilgili işlemlerin devam ettiğini ifade eden Başkan Yıldırım, “Büyükşehir’den önceki dönem seçim yatırımı olarak kenarlara dökülmüş taşların tamamınn yapılması gereken yerlerin hepsine döşettiriyoruz. Bu çalışmaları da sürdürüyoruz. Mahalledeki taş döşeme işini belediye personeli yapması gerekiyor. Şu ara taşeron kullanmıyoruz. Bundan sonra dışarıdan taşeron, vesaire, hiçbir şey kullanmıyoruz. Yeterli personelimiz, fazlası var. Tek taşeronumuz ABELTAŞ. Sonuçta ABELTAŞ da belediye personeli. Bundan sonra dışarıdan hizmet satın alma yoluna gitmeyeceğiz. Borçların birikmesi biraz da bundan olmuş. Dışarıdan hizmet satın alınmış. Biz, baktık, gördük ki kendi yağımızla kavruluyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.