Tapu Randevu Alma En Kolay Nasıl Yapılır?

Tapu Randevu Alma En Kolay Nasıl Yapılır?

Tapu işlemleri birçoğumuz için kocaman bir soru işaretidir.

A+A-

Eğer bir emlakçı ya da diğer deyişle gayrimenkul uzmanı değilseniz tapu dairesinde yolunuzu kaybetmeniz oldukça kolaydır.  Ancak ne olursa olsun herkesin yolu tüm yaşamı boyunca bir kez de olsa tapu dairelerine düşecektir. 

Tapu İşlemleri İçin Nasıl Randevu Alabilirim? 

Tapu devir işlemi gibi birçok konuda işlemlere başlamak için tapu müdürlüğünden randevu alınması gereklidir. Farklı bir alternatifi yoktur. Peki, tapu randevusu nasıl alınır?

https://randevu.tkgm.gov.tr adresinden online başvuru ile kolaylıkla randevunuzu oluşturabilirsiniz. Tapu randevu ikinci servisi ise; Alo 181 Tapu ve Kadastro hattıdır. Bu hattı arayarak randevunuzu oluşturabilirsiniz. 

Tapu randevu başvurusu tamamlandıktan sonra kayıt verdiğiniz telefonunuza SMS ile bilgilendirme mesajı gelecektir.  Bu mesajda tapu randevu bilgileri yer almaktadır. 

Tapu Dairesinde İşlemler Nasıl Sürer?

Tapu randevu sisteminde aldığınız randevuya istinaden randevu saatinden en az 15 dakika önce birlikte bulunmanız gereken kişiler ile yer alın. Sizden beklenen evrakların eksiksiz olmasıdır. Bu aşamada tapu harcı gibi ödemeler tamamlanır ve memura ödenir. İmzalar vb süreçler devam eder. 

Web Tapu Sistemi Nedir?

Web Tapu tapunun kısa yoludur.  Web üzerinden yapacağınız başvurular anında işlem yapmak istediğiniz il müdürlük sistemine yönlendirilir. Bu sistemde size verilen randevu gün ve saatinde, ilgili müdürlükte hazır bulunmanız gereklidir.

Alo 181 Tapu Hattı Nedir?

Alo 181 tapu randevu hattından tapu randevularınızı da oluşturabilirsiniz. 7/24 hizmet veren 181 çağrı merkezinde bulunan operatörler sizin için ilgili il tapu müdürlüklerinden randevu oluşturabilir.

Bu hat üzerinden Tapu ve Kadastro ile ilgili aklınıza takılan konular ile ilgili bilgi edinebilirsiniz. 181 hattı aracılığı ile kurum hakkındaki görüş ve önerilerinizi, taleplerinizi de iletebilirsiniz.

Eylül 2014 itibarı ile hizmet veren 181 çağrı merkezi Tapu ve Kadastro konuların da vatandaşları bilgilendiriyor. Ve bu şekilde hem vatandaşın hem de kurumların zaman tasarrufu sağlamasına da destek oluyor.

Tapu randevu için ister web üzerinden Online randevu alabilir ister 181 çağrı merkezi aracılığı ile müşteri temsilcisinin sizin için randevunuzu oluşturmasına olanak sağlayabilirsiniz. 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.