Tarihe Yolculuk Devam Ediyor

Tarihe Yolculuk Devam Ediyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nce 50-75 yaş arası vatandaşlar için  yapılan Bursa-Çanakkale gezisinin bu defaki konukları  çok özeldi. Engelli vatandaşlar, aileleriyle beraber tarihe yolculuğa çıktılar.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından  şehir çapında 50 - 75 yaş arası vatandaşlar için yapılan Bursa ve Çanakkale gezisinin bu defa çok özel konukları vardı. Kahramanlık destanının yazılmış olduğu Çanakkale’yle Osmanlı İmparatorluğu’nun izlerini taşıyan, tarihi ve kültürel değerleriyle büyük önemi olan Bursa ilini ziyaret edecek engelli vatandaşlar ve ailelerinin olduğu kafileyi Başkan Osman Zolan, uğurladı.

 

Vatandaşlar ile bir bir selamlaşan Başkan Osman Zolan, hayırlı yolculuklar dileklerini iletti. Başkan Zolan, Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapmış Bursa ilinde, ecdadın bıraktığı eserleri göreceklerini, ordan Çanakkale'ye gideceklerini, Çanakkale’nin bu vatanın bedelinin ödendiği yer olduğunu, ecdadın canını, kanını verip bu ülkeden bir karşı toprak vermediğini, şehitleri ziyaret etmeye gittiklerini,  ülke, Denizli ve birbirimiz için dua etmelerini,  ecdada ve şehitlere kendilerinden de selam götürmelerini belirtti.

 

Unutulmaz bir gezi programı

 

Tarihi gezinin ilk durağında Bursa  var. Bursa Ulu Cami’de kılınacak sabah namazından sonra, Emir Sultan Külliyesi, Çelebi Mehmet ve Yeşil Türbe, Saat Kulesi, Kozahan Çarşısı, Orhan Gazi ve Osman Gazi’nin Tophane’deki türbeleri ziyaret edilecek ve daha sonra Çanakkale’ye geçilecek. Gezinin 2. günündeyse, Lapseki’den feribot ile Gelibolu yarım adasına geçilecek. Tekneyle boğaz turu yapacak olan kafileye Çanakkale Savaşından bahsedilecek. Gün boyunca rehber eşliğinde Kilit Bahir Kalesi, Mecidiye Tabyaları, Seyid Onbaşı, Sahra Hastaneleri Şehitlikleri, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş, Conk Bayırı, Kanlı Sırt Tepesi, 57. Alay ve diğer şehitliklere ziyaretler yapılacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.