Tarihi Eser Kaçakçılarına Darbe

Tarihi Eser Kaçakçılarına Darbe

Denizli Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince Denizli’de “Tarihi Eser Kaçakçılığı” suçunu işlemek isteyen şahıslara karşı operasyon yapıldı.

A+A-

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından alınan istihbari bilgiler ve vatandaşların 112 acil çağrı merkezine yapmış oldukları ihbarlar doğrultusunda il merkezi ve ilçelerde kaçak kazı yapmak isteyen şahıs ve organizasyonların tespit edilip kültürel varlıkları yurtdışına veya ülkemizde yasadışı yollardan satışını yapmak isteyen şahısların yakalanmasına yönelik görevli ekipler tarafından çalışmalara başlanıldı.

 

Denizli’de dağlık alanlarda vatandaşlarca sık kullanılmayan genel olarak hayvanların geçtiği patika yollar üstünden zirveye doğru belli aralıklarla kayalık alanlarda kaçak kazı yapıldığı yönünde bilgiler aldı.

 

Edinilen bilgiler doğrultusunda kaçakçılık faaliyetini yapan şahısların yasa dışı bir şekilde gömü ve tarihi eser bulmak amacı ile eski döneme ait eserleri kaçak kazı yolu ile temin etmeye çalıştıkları, ekiplerin bölgede yapmış oldukları takip ve çalışmalar sonucunda şüpheli şahıslar ve kaçak eşyayı taşımak üzere kullandıkları araçları belirlendi.

Deliller İncelendi

Tarihi eserleri yasadışı şekilde kaçak kazı yaparak elde ettikleri alet ve cihazlar ile bölgede kayalar üstünde değişik ebatlarda oyuntular yaptıkları, aldıkları duyumlarda eski döneme ait aile mezarlığı bulmak amacı için toprağı kazıp değişik ebatlarda çukurlar oluşturdukları ve alanı gittikçe genişletip kaçak kazı çalışması yaptıkları belirlendi. Şüpheli şahısların kullandıkları araçların 4x4 arazi koşullarına uygun araçlar olduğu ayrıca araçların üstüne resmi kurumlara ait mıknatıslı magnet yapıştırıp kurum görevlisi görünümü vererek araçların dikkat çekmemesini sağladıkları anlaşıldı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.