Tarımsal Üretim Bitme Noktasına Geldi

Tarımsal Üretim Bitme Noktasına Geldi

Tarımda girdi maliyetlerinin yüksekliği, ürünün değerinde satılmaması, çiftçilerin örgütlenmesinde çıkarılan engeller tarımsal üretimi bitme noktasına getirdi.

A+A-

Tarımsal üretimin zor bir süreçten geçtiği zaman da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tarımla ilgili önerileri üzerine yaptığı değerlendirmede, Denizli Tarım Platformu Başkanı İrfan O. Hatipoğlu “Kılıçdaroğlu’nun tarımla ilgili önerileri devrim niteliğindedir. Tarımın ve kırsalın kurtuluşu bu önerilerle mümkündür. Takipçisi olacağız” dedi.

Başkan Hatipoğlu açıklamasında, tarımın içinde bulunduğu durumu herkesin bildiğini, sorunların çözümü ile ilgili siyasi partilerin net bir program sunamadığını belirterek “Kılıçdaroğlu’nun önerileri devrim niteliğindedir. Havza bazlı üretim modeline geçilmesi, çiftçilikle uğraşan kadın ve gençlerin sosyal güvenlik primlerinin ödenmesi tarımsal uğraşı özendirecektir. Yine yapılan desteklemelerin, yasanın belirttiği orana çıkartılması ve zamanında yapılması, çiftçinin kullandığı kredinin faizlerinin silinmesi üretimi sürdürülebilir hale getirecektir. Çiftçiler olarak heyecanlandık. Gerçekleşeceğine koşulsuz inanıyoruz” dedi.

Başkan Hatipoğlu değerlendirmesinde ‘tarımsal üretimin küçük aile işletmelerinde yapıldığını, finansman sorunu yaşadıklarını, üretime önemli katkısı olan bireylerin gelir yetersizliği nedeniyle sosyal güvenlik sistemine katılmak için üretimden ayrıldığını, bunun da verimsizlik getirdiğini’ vurgulayarak “çiftçiler üretim için SGK pirimin ödenmesi çok önemli” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.