Tavas Belediyesi Çalışmalarına Devam Ediyor

Tavas Belediyesi Çalışmalarına Devam Ediyor

"Her Eve Bir Fesleğen"

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Tavas Belediyesi önünde fesleğen dağıtımı yapıldı.5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Tavas'ta "Her Eve Bir Fesleğen" kampanyası yaptıklarını belirten Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, "Bütün renkleriyle tabiatın güzelliklerini hatırlatmak ve halkımızın bahar sevincine ortak olmak için vatandaşlarımıza fesleğen hediye ediyoruz. İlçemizin her köşesinin fesleğen kokmasını istiyoruz. Fesleğenin ferahlatıcı özelliğinin yanında haşarat kovucu olduğu da bilinmektedir. Tavas'ta her evde bu doğallık olsun ve her evde bir fesleğen bulunsun diye Büyükşehir Belediyemiz'in eşsiz katkısıyla tüm vatandaşlarımıza fesleğen dağıtımı yapıyoruz. Vatandaşlarımızın yoğun ilgisi bizleri çok memnun etti. Her zaman her yerde "Daha Yeşil Daha Ferah ve Daha Temiz Bir Tavas" diyoruz.

 

TAVAS NİKFER'DE UÇURTMALAR GÖKYÜZÜNÜ BOYADI

 

Tavas Belediyesi ve Nikferliler Derneği'nin işbirliği ile düzenlenen Nikfer Uçurtma Şenliği'nin bu yıl 2.'si yapıldı. engarenk uçurtmaların gökyüzünü şenlendirdiği etkinliğe katılım oldukça yoğun oldu. tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol vatandaşlarla birlikte uçurtma uçurdu. 7'den 70'e her yaştan insanın katılımı ile gerçekleşen uçurtma şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Şenlik alanında vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanan Belediye Başkanı Akyol, katılımcılarla tek tek selamlaştı, hal hatır sordu ve sohbet etti. Başkan Akyol, özellikle çocuklarla yakından ilgilendi ve onlarla birlikte uçurtma uçurdu. Eşlik ettiği çocukların mutluluğu ve heyecanı ise görülmeye değerdi.

 

"AMACIMIZ YÖRE HALKINI KAYNAŞTIRMAK"

 

Uçurtma Şenliğini yöre halkının kaynaşmasını ve birlik beraberlik duygusunun güçlenmesi amacıyla düzenlediklerini belirten Akyol, "Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz uçurtma şenliğimizin bu sene 2.'sini düzenliyoruz. Burada vatandaşlarımız bir yanda uçurtmalarını uçururken bir yandan da yarışma heyecanı içinde mücadele veriyorlar. Bu da insanlarımızın hem eğlenmesini hem de kaynaşmasını sağlıyor. Bundan sonraki yıllarda da bu güzel şenliğimizi devam ettireceğiz. Başta Nikferliler Derneği olmak üzere bu şenliğin yapılmasına emek veren ve bu heyecana ortak olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 

TAVAS'TA YENİ GİRİŞİMCİLERLE KOSGEB BİR ARAYA GELDİ

 

Tavas Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen, KOSGEB'in iş kurmak ve iş yerini geliştirmek isteyen girişimcilere yönelik verdiği seminere ilgi büyük oldu. KOSGEB müdürü Selim Erkoç seminere gösterilen ilgiden dolayı memnun olduklarını ve periyodik olarak bu tarz seminerlerin devam edeceğini bildirdi.

 

Saat 11.00'de Tavas Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen seminere KOSGEB müdürü Selim Erkoç, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol ve iş kurmak, işini geliştirmek isteyen çok sayıda vatandaş katıldı.

 

KOSGEB müdürü Selim Erkoç, KOSGEB'in çalışmaları ve faaliyetleri ile ilgili sunumuyla başlayan seminerde yeni dönemde KOSGEB'in desteklerine dair bilgilendirmeler yaparken, girişimcilere hibelerle ilgili çok sayıda müjde verdi. Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği seminere şaşkınlığını belirten KOSGEB müdürü Erkoç'a, Tavas Belediye Başkanı esprili bir şekilde "Biz her yerde kadına pozitif ayrımcılık uyguluyoruz, bakın, bu toplantı en güzel kanıtı oldu" şeklinde cevap vererek salonda tebessüm uyandırdı.

 

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, ''Tavas Hizmet ailesi olarak, elbirliği ile organize ettiğimiz programlarla, fırsatları vatandaşlarımızın ayağına getirmek istiyoruz. Tavas Belediyesi olarak insanlarımızın iş sahibi olmasına vesile olan bu tarz projeleri her zaman destekleyeceğiz. Vatandaşlarımızdan ricamız, Belediyemizin proje ofisini etkin bir şekilde değerlendirmeleridir. Bugün dünyadaki tüm ülkeler yeni girişimcilere yeni fikirlere ihtiyaç duyuyor. Geleceğin yeni girişimcileri neden Tavas'tan çıkmasın? Buradan özellikle kadınlarımıza ve gençlerimize seslenmek istiyorum. Fikir üretmekten ve bu fikri hayata geçirmek için fırsat peşinde koşmaktan korkmayın. Eğer iyi bir fikriniz varsa ve siz de yılmıyorsanız bir gün mutlaka kıymet görecek ve sizi başarıya ulaştıracaktır." dedi.

TAVAS'TA "BİR FİKRİM VAR" PROJESİ

 

Tavas Belediyesi Bir Fikrim Var Projesi oluşturuyor. Mahallerdeki istek, dilek, fikir ve yeni projeler için, "Bir Fikrim Var" panoları oluşturulacak. Bu panolarda aynı zamanda Belediyenin almış olduğu kararlar ve birimlerin görev ve yetkileriyle birlikte, birim yetkilerinin iletişim bilgileri de yer alıyor. Proje kapsamında Tavas Belediyesi'nin hedefi mahalleleri daha da güzelleştirmek, vatandaşların yaşam kalitesini ve konforunu yükseltmek ve aidiyet duygusunu pekiştirmek.

 

Başkan Akyol, ''Her zaman Tavas için yapılacak daha fazla şeyler olduğunu düşünmekteyiz. 'Bir Fikrim Var' projesi ile vatandaşlarımıza ilçemizin daha güzel hale gelmesi için, doğrudan katkıda bulunma fırsatı veriyoruz. Küçük veya büyük çaplı projeler bulup değerlendirerek, hayata geçirmeyi amaçlıyoruz. Hedefimiz Tavas sakinlerinin isteklerinin yetkililerce dikkate alınmasını sağlamak, vatandaşların Tavas'ın ihtiyaçları konusunda duyarlılık ve farkındalıklarını artırmak, Tavas'ın kültür, eğitim, sağlık, sosyal sorumluluk ve teknolojik alanlarda yeni fikirler ışığında gelişimine katkıda bulunmak veTavas halkının Tavas'ın gelişimine katkıda bulunmalarını sağlamaktır.'' dedi.

TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BAŞINDA

 

Tavas Belediyesi, ilçe genelinde yabani ot ile mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

 

Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, temizlik kampanyası kapsamında mahallelerde ve ilçe genelinde yabani ot temizliği yaparak görüntü kirliliğinin önüne geçiyor. Çalışmalarına devam eden ekipler, Tavas Merkez Gazi İlkokulu bahçesi, Yaka Mahallesi, Vali Recep Yazıcıoğlu caddesi ve Tekel binası çevresinde bulunan açık alanlarda yol kenarlarında geniş ölçekli bir temizlik çalışması gerçekleştirdiler.

 

Herşey Temiz Bir Tavas İçin

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, ''Yabani ot temizliği ile hem daha temiz bir çevre oluşturduklarını hem de ulaşımda yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçiyoruz..Mahallelerimizdeki yeşil alanlarda ve çeşitli noktalarda hızla uzayan yabani otların görüntü kirliliği oluşturmaları açısından sorun oluşturduğu için düzenli olarak tüm cadde ve sokaklarımızda ot biçme ve temizleme çalışmaları yapıyoruz. Son olarak da mahallerimizde bulunan yeşil alanlardan yaya yollarına uzanan ve kaldırımlarda çıkan yabani otları da temizlemeye devam ediyoruz. Çalışmalarımız ihtiyaç duyulan her noktada devam edecek" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.