Tavas Belediyesi Dönüşüm Projesini Hayata Geçiriyor

Tavas Belediyesi Dönüşüm Projesini Hayata Geçiriyor

Tavas Belediyesi tarafından ’Tavas Ceza Evi-Sanat Evi’’ başlıklı proje hayata geçiriliyor.

A+A-

Tavas Belediyesi bünyesinde bulunan eski Tavas Cezaevi dönüşümü, düzenlenmesi, müze ve üretim alanları yapılması için ‘’Tavas Ceza Evi-Sanat Evi’’ başlıklı projesini hayata geçiriyor.

Yaka Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı'nda 1955 yılında kurulan, 800 metrekare kapalı alanı olmak üzere toplam 4 bin metrekare alana kurulu  Tavas Kapalı Cezaevi değerlendirilip Sanat Evi’ne dönüşüyor.

Tavas’ın kimliğini yansıtan tarihi, kültürü, gelenek ve göreneklerinin  yaşatılacağı önemli bir projeyi hayata geçireceklerini ifade eden Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık ‘’ Tavasımızı tanıtmak  ve yöremize ait ürünlerimizin satışlarını yapmak amacıyla İlçemize kazandıracağımız Eski Cezaevi restore inşaatına başladık. En kısa sürede inşaatını bitirip hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. İçerisinde halkımızın vakit geçirebileceği kafe ve restoran, birbirinden güzel el emeği ve göz nuru ürünlerin sergileneceği atölyeler ve bu ürünlerin satışının yapılacağı alanlar, Kızılcabölük tekstil ürünleri ve dokumalar, toprağın toprakla sanatı olan Terrakotaların yer aldığı atölyeler, doğal taş resim atölyeleri, Gastronomi alanında da Tavasımızın değerlerini içeren, yöresel ve meşhur yemeklerinin de olduğu Gastro odası yer alacak.

Kent Müzesi de Olacak

Bununla birlikte İlçemizin tarihi, kültürel değerleri, gelenek ve göreneklerimizin  tanıtılması ve gelecek nesillerimize aktarılması için Kent Müzesi de yer alacak.

Başkan İnamlık zengin ve köklü geçmişe sahip olan Tavasımızın kültürünü anlatan Sanat Evi ile şehrin, özellikle yerli ve yabancı tüm vatandaşlarımızın ilgi odağı olacağını ve turizm hareketliliğinin yanı sıra yaşam kültürümüzün  gelecek nesillerimize aktarılmasında önemli bir rol oynayacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.