Tavas Belediyesi İlaçlama Ekipleri İş Başında

Tavas Belediyesi İlaçlama Ekipleri İş Başında

Tavas Belediyesi ilçe sınırları içinde vatandaşların sağlıklı ve rahat bir yaz geçirmesi için ilaçlama çalışmalarını başlattı.

A+A-

Tavas Belediyesi, bahar aylarının gelmesiyle beraber ilaçlama çalışmalarına başladı. İlk olarak sineklerin üreme, dinlenme ve yaşama alanları olan yeşil alanlar, kanal, gübrelik, fosseptik gibi yerlerde ilaçlama çalışmalarına başlayan Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekipler ilçe genelinde çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor.

 

Çalışmalar kapsamında halk sağlığı da ön planda tutularak, Sağlık Bakanlığı tarafından etken madde ve ruhsatları onaylanmış halk sağlığı grubu, ilaçların kullanıldığı ve ilaçlama çalışmalarının yaz sezonu sonuna kadar devam edeceğini belirtti. Belediye ekipleri, böcekle mücadelenin temelini oluşturan larva için belirlenen noktalara katı ve sıvı ilaçlama yapmaya başladı.

 

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli AKYOL, zararlı haşeratların üremesini önlemek için ekiplerin planlama yaptığını belirtti. Bu kapsamda ilçede süs havuzları, göl, gölet, kanallar, mazgallar, foseptik çukurları, metruk alanlar, inşaat bodrumları, pazar yerleri, çöp konteynerleri, hayvan barınakları, mera güzergahları, çeşme giderleri ve yeşil alanların ilaçlanmaya başladığını bildiren AKYOL, şunları kaydetti:

 

"Temizlik imandan gelir anlayışıyla çevremizi temiz tutmalıyız. Temiz çevre temiz toplumdur. Bu nedenle ekiplerimiz zararlı haşeratla mücadele çalışmalarını başlattı. Ayrıca çevredeki boş arazi ve metruk alanlarda görüntü kirliliğine neden olan tüm unsurlar ortadan kaldırılıyor. Yarınlarımız olan yavrularımıza daha temiz ve daha yeşil bir Tavas bırakmak için vatandaşlarımızdan çevremizi kirletmemelerini rica ediyoruz. Çünkü kirli çevre hastalıkları da beraberinde getirir. Önemli olan temizleme değil, kirletmeme kültürüne sahip olmaktır" dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.