Tavas Çanakkale Zaferi'nin 100.Yılını Törenlerle Kutladı

Tavas Çanakkale Zaferi'nin 100.Yılını Törenlerle Kutladı

Zaferin 100.yılının kutlandığı törenlerin ilk durağı Hükümet Konağı bahçesinde oldu.

A+A-

Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan törene Tavas Kaymakamı Osman VAROL, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli AKYOL, Garnizon Komutanı, Cumhuriyet Başsavcısı, Jandarma Komutanı, İlçe Milli eğitim Müdürü, İlçe Emniyet Müdürü, Kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, okullar ve Tavas halkı katıldı. Şehitler anısına saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

 

Anma programı, daha sonra Pamukkale Üniversitesi Tavas Meslek Yüksek Okulunda, Özay Gönlüm Anadolu Lisesinin hazırlamış olduğu programla devam etti. Burada 13:30'da saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan anma programı Özay Gönlüm Anadolu Lisesi Müdürü Bünyamin ÜNMEK, günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Çanakkale Şehitlerinin konu edildiği kısa film gösterimi yapıldı.

 

Daha sonra Özay Gönlüm Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan orataryum gösterisi sunuldu. Öğrenciler tarafından saz ve keman eşliğinde kahramanlık türküleri seslendirildi.

 

18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Tavas Kaymakamı Osman VAROL, Belediye Başkanı Turhan Veli AKYOL ve Garnizon Komutanı Engin ONUR tarafından hediyeleri verildi.Program sonunda tüm misafirlere Çanakkale menüsü ikram edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.