Tavas Ege'nin Efelerini Ağırlayacak

Tavas Ege'nin Efelerini Ağırlayacak

Tavas Belediyesince bu sene 2.'si yapılacak olan Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali etkinliği 20 - 21-22 Temmuz tarihlerinde Tavas'ta gerçekleştirilecek.

A+A-

Denizli ilinin Tavas İlçe Belediyesince bu sene 2. Yapılacak olan Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali Ege’nin Efelerini Denizli’de buluşturacak. 20-21-22 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan festival ile alakalı bilgilendirme yapana Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Efe kültürünü yaşamak isteyenleri Tavas’a çağırdı.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı salonunda yapılan toplantı ile festival ile alakalı bilgilendirme yapan Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, pek çok şehirden gelmiş olan Efelerin Tavas’ta buluşacaklarını belirtti. Bağlar Mesireliğinde gerçekleştirilecek festivale gençlerin sevilen sesi Kolpa müzik grubu ve şarkıları ile büyük bir çıkış yapan Derya Uluğ konserleri de damgasını vuracak.

 Zeybekler günü için, Denizli, Uşak, Aydın, Burdur, Manisa, Balıkesir, Muğla, Kütahya, İzmir, Afyon gibi şehirlerden pek çok zeybek ekibinin Tavas'a geleceği ifade edildi. Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, dosta güven düşmana korku salmış olan zeybek kültürünün herkese her kesime tanıtılması ve yaşatılmasını istediklerini, akademik olarak yapılan çalışmalar ile de Tavas ilçesinin zeybek kültürünün beşiği olduğunun tescillendiğini, festivalde çevre illerden konukların da katılımı ile bölgesel bir niteliğe kavuşacağını, ilerleyen senelerde ulusal çapta etkinlikler yapmayı planladıklarını, yapılan  festival ile bu folklorik yapıyı kılığı, kıyafeti, figürleri ile tanıtmak istediklerini belirtti.

Yarın Başlıyor

20 Temmuzda Cuma günü başlayacak olan etkinlikler, saat 17: 30'da çarşı meydanından Bağlar mesireliğine Mehteran, Atlılar, Halk Oyunları Ekipleri ve vatandaşlar ile kortej yürüyüşü yapılarak başlayacak.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.