Tavas - Nikfer’in hayali gerçek oldu

Tavas - Nikfer’in hayali gerçek oldu

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Tavas ilçesi Nikfer mahallesinin uzun yıllar hayalini kurduğu Güldürge İçme Suyu Projesini gerçekleştirdi. Proje ile mahalleye 11.000 metre içme suyu isale hattı döşenerek c

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Tavas ilçesi Nikfer Mahallesinin uzun yıllar hayalini kurduğu, Güldürge İçme Suyu Projesini gerçekleştirerek bölgenin içme suyu problemine son verdi. Çift kademeli pompa sistemi ile içme suyu ihtiyacı karşılanan Nikfer Mahallesi sakinleri uzun yıllar içme suyu yetersizliği ile mekanik arızalara bağlı su kesintisi yaşadıklarını belirterek konuyu Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a iletti. Başkan Zolan’ın talimatı üzerine harekete geçen Büyükşehir DESKİ, bölgede inceleme yaparak Nikfer’in su sorununu kökten çözmek amacıyla mahalleye cazibeli içme suyu getirmek için proje başlattı.

 

Denizli Kayak Merkezi de düşünüldü

 

Proje kapsamında Nikfer Mahallesi’nin kullanımı için Bozdağ’ın Güldürge içme suyu kaynağından 11.000 metre içme suyu isale hattı döşendi. Bir süre önce tamamlanan çalışma ile Nikfer Mahallesinin uzun yıllar hayalini kurduğu Güldürge İçme Suyu Projesi de tamamlandı. Bölgeye cazibeli su gelmesi ile elektrik ile çalışan pompalar da devre dışı bırakılarak enerji tasarrufu sağlandı. Söz konusu proje kapsamında Denizli Kayak Merkezi’nin de içme suyu ihtiyacı düşünülerek bölgeye iki adet içme suyu deposu yapıldı. Uzun yıllar hayalini kurdukları proje ile içme suyu sorunu çözülen Nikfer Mahallesi sakinleri büyük bir sevinç yaşayarak yatırım için Başkan Osman Zolan’a teşekkür etti.

 

Kalıcı işlere imza atıyoruz

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, göreve geldikleri ilk andan itibaren günü kurtaran projeler peşinde koşmadıklarını belirterek her zaman kalıcı ve vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak yatırımlara imza attıklarını vurguladı. Nikfer’in yıllardır hayalini kurduğu içme suyu projesini

gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Zolan, yatırımın Nikfer’e ve Denizli’ye hayırlı olmasını diledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.