Tavaslı Zeybekler Çakıroluk Yaylasında

Tavaslı Zeybekler Çakıroluk Yaylasında

Tavas Zeybekler Anadolu Lisesi Saim Özcan, Derya Özcan liderliğinde, bir idareci, sekiz öğretmen ve kırk öğrenciden oluşan izci grubu 13 Aralık Cumartesi günü Çakıroluk Yaylasına doğa yürüyüşü gerçekleştirdiler

A+A-

13 Aralık Cumartesi günü sabah saat 08.00’da Tavas Belediyesinin araçlarıyla Kızılcabölük Mahallesine kadar gelen izciler buradan Çakıroluk Yaylasına doğru yürüyüşe geçtiler. Yol boyunca birbirine destek olan izciler, zorlu ve bir o kadar da eğlenceli bir tırmanma parkurunun ardından Çakıroluk Yaylasına ulaştılar. Zaman zaman durup oyunlar oynayan Zeybekler Anadolu Lisesi izcileri, zirveyi adeta bir şenlik alanına dönüştürdüler. Muhteşem doğa manzaraları ve tertemiz havada eğlenceli ve güzel bir gün geçiren öğrenciler aynı zamanda stres de atmış oldular. Yemeklerini sislerin arasında karların üzerinde yaktıkları ateş eşliğinde yiyen izciler,  eğlenceli ve yoğun geçen bir yürüyüşün ardından yorgun ama mutlu bir şekilde evlerine geri döndüler.

Tavas Zeybekler Anadolu Lisesi Müdürü Dr. Yüksel Marım ise, Bizler de okul paydaşları olarak yıl içinde okul idaresi, öğretmen, personel ve öğrencilerde oluşan stresi ve yorgunluğu atmak, tüm bileşenlerde, çevre bilinci oluşturmak, okulumuzda ruh dinginliği meydana getirmek için böylesi bir aktivite düzenledik. Bu etkinliğe katılan idareci, öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum. Etkinliğin okulumuzdaki eğitim iklimine olumlu katkı sağlayacağını muhakkaktır" dedi.

 

‘DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ VAZGEÇİLMEZ BİR DOĞA SPORUDUR’

 

İzcilik hareketi kişiyi bölgesinin, ulusunun ve uluslararası toplumun yararlı bir üyesi konumuna yükselterek bu amaçla da onu fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal yönlerden topyekûn geliştirmeye katkı sağlamak amacındadır diyen Zeybekler Anadolu Lisesi İzci Liderleri Saim Özcan ve Derya Özcan; “İzciliğin de katkısı ile yetişen gençler, çalışmasının bir parçası olarak toplumun kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlar. Tavas Zeybekler Anadolu Lisesinde bulunan izcilik ekibi olarak, bu tür etkinliklerle öğrencilerimize rehberlik yapmak, onları daha yakından tanımak ve öğrencilerimizi yoğun ders ortamından bir günlüğüne de olsa uzaklaştırabildiğimiz bu yürüyüşü, geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz” dediler.

AKİSHABER ÖZEL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.